Zuidrand Klassiek: Programma 2021-22

0
Zuidrand Klassiek: Programma 2021-22

Beste muziekliefhebber, Wij zijn zeer verheugd om u in het seizoen ‘21 – ‘22 opnieuw zeven prachtige concerten te kunnen presenteren. Net zoals u hebben we de live uitvoeringen van klassieke concerten door de beste Vlaamse musici enorm gemist. Streamings, uitzendingen op radio of televisie, videofragmenten op YouTube, … niets kan de ervaring van een live uitvoering evenaren. We hopen dan ook van ganser harte dat U dit seizoen zonder enige beperkingen van deze concerten zal kunnen genieten. In elk geval zullen we, indien nodig, de geldende maatregelen correct opvolgen. De gezondheid van publiek en musici blijven immers voorop staan. Ook in dit zestiende seizoen bieden we een divers en kwalitatief hoogstaand programma aan. Jonge toptalenten op trompet en viool wisselen we af met minder verwachte instrumenten, zoals accordeon en mandoline, en met ervaren musici in pianoduo of strijktrio. Twee concerten rond zang en operaaria’s vervolledigen het programma. We kijken ernaar uit om u terug te mogen verwelkomen

Programma:

Donderdag 23 september 2021 om 20:15 uur: ‘Trumpet for all ages’ – Concert door het koperensemble van trompettist en docent trompet Simon Van Hoecke, die een aantal jonge toptalenten introduceert in de Heilig Kruiskerk te Mortsel.

Donderdag 4 november 2021 om 20:15 uur: Het jonge ambitieuze en veel gevraagde Desguin Strijkkwartet brengt ons in vervoering met strijkkwartetten van Haydn en Rachmaninov in de kerk van O.L.V.-geboorte te Lint.

Donderdag 25 november 2021 om 20:15 uur: Alon Sariel op mandoline en Vincent l’hermet op accordeon zijn twee virtuozen met een grote passie voor instrumenten, die hun roots hebben in de volksmuziek. U zal merken dat ze ook een plaats verdienen op het klassieke concertpodium tijdens het concert in de Sint-Jacobuskerk te Borsbeek.

Donderdag 27 januari 2022 om 20:15 uur: Viva l’Opera: De fameuze tenor Denzil Delaere, de contralto Sarah Laulan en pianiste Veronika Iltchenko brengen een gedreven uitvoering van de mooiste aria’s uit beroemde opera’s in de kapel van het Cultuurhuis Altena te Kontich.

Donderdag 24 februari 2022 om 20:15 uur: The Grand String trio toont in het programma ‘Het Jonge genie’, dat componisten als Van Beethoven, Schubert en Dohnanyi al meesterwerken voor strijktrio schreven op momenten dat ze nog onbekend waren. Een verrassend concert in de zaal Da Capo te Hove!

Donderdag 31 maart 2022 om 20:15 uur: ‘Weens sentiment en Hongaarse passie’ . Het pianowerk van vierhandig samenspel van Johannes Brahms behoort tot de meest delicate werken uit het klassiek repertoire. Veerle Peeters en Jan Vermeulen spelen Brahms op pianoforte in de Sint-Leonarduskerk te Aartselaar.

Donderdag 28 april 2022 om 20:15 uur: De sopraan Emma Posman en pianist Bert De Rycke is één van de meest beloftevolle duo’s. Ze brengen liederen van Robert Schumann en Franz Schubert, maar ook opera-aria’s van Massenet, Rossine en Mozart in de Sint-Antoniuskerk te Edegem.

Info en reservaties

Via Orfeoproducties: info@orfeo.be of tel. 03/4491687

De reservatie is definitief na betaling op rekeningnummer BE11 3630 0198 9348 van Orfeoproducties vzw te Edegem. Gelieve de datum van het concert en het aantal tickets te vermelden.

Tickets kosten 14 Euro, 5 Euro voor -26.
Een abonnement kost 70 euro.

Verdere info via www.orfeo.be.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here