Zomerbar BarBaar in Kontich opent op 28 juni

0

De gemeente Kontich heeft binnenkort opnieuw een zomerbar. Michiel van café De Wipschutter, Wim van Mokkebier en Tine van Kapsalon Kwafé slaan de handen in elkaar om de weide aan het Altena-landhuis te laten bruisen.

De bedenkers verzekeren dat de zomerbar met de naam BarBaar een gezellig, kindvriendelijk en hip zomerbarconcept wordt met een sportieve en culturele insteek. De opening is gepland op 28 juni.

“Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie in de gemeente zijn we blij dat we kunnen neerstrijken op deze prachtige locatie. In samenwerking met de gemeente Kontich zullen we deze zomer tal van activiteiten organiseren in het Altenapark. Binnenkort kunnen jullie je alvast inschrijven voor BBQ’s, yoga, bootcamp en nog tal van andere evenementen”, klinkt het bij de drie. Wim Geyselen van Mokkebier kwam met het idee op de proppen. Michiel van café De Wipschutter leerde de knepen van het vak in de vroegere Kontichse zomerbar Kafé Kongé en in Kaffee Allée in Edegem.

Een zomerbar opstarten is trouwens één van de actiepunten van de beleidsnota van het huidige bestuur (N-VA, Open Vld). Schepen voor Jeugd, Willem Wevers (N-VA) twijfelde eraan dat het dit jaar zou lukken, maar door het vinden van initiatiefnemers en een geschikte locatie kwam het project in een stroomversnelling.

“Vier locaties kwamen in aanmerking, maar het werd uiteindelijk Altena, althans voorlopig, want het park wordt opnieuw aangelegd”, geven schepenen Luc Abrams en Karel Van Elshocht (Open Vld) mee. Iedereen is er dagelijks welkom voor een drankje en een hapje tussen 12 en 24 uur. Op vrijdag en zaterdag wordt er een uurtje later gesloten. De muziek wordt om 22 uur gedempt en volledig gestopt om 23 uur. De organisatoren verzekeren dat de buurt geen overlast zal ondervinden. Meer info op de Facebookpagina ‘barbaar’.

Ward Coene

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here