Zack Snyder brengt director’s cut van Justice League naar HBO Max

0
Zack Snyder brengt director’s cut van Justice League naar HBO Max

Maar wie zit er eigenlijk nog op te wachten?

Het verhaal achter het moeilijke en uiteindelijk gefaalde huwelijk tussen regisseur Zack Snyder en Warner Brothers/DC Comics is er eentje zoals er zoveel zullen zijn in het dolgedraaide kapitalisme dat tegenwoordig zo aanwezig is in Hollywood (of altijd zo geweest is?). Warner en DC zagen het succes van het gedeelde universum dat concurrent Marvel had gecreëerd en wilden hen in rotvaart bijbenen. Aan het hoofd van dit project: Zack Snyder. Met Man of Steel herintroduceerde hij Superman. Vervolgens moest Batman v Superman: Dawn of Justice de andere personages uit het DC-universum voorstellen, om uiteindelijk in Justice League eindelijk het equivalent van Marvels Avengers te bereiken.

Het werd één grote, gigantische puinhoop. Man of Steel was braaf, maar deed mensen voorzichtig hoopvol uitkijken naar het vervolg, maar daarna ging het grondig mis. Het plot van Batman v Superman rammelde aan alle kanten (wie herinnert zich de “Martha?!”-scène nog?), Snyder toonde zich nog meer als een voornamelijk ‘luide’ regisseur, even subtiel als een circusbeer, critici lusten er geen pap van en vooral financieel was de film absoluut niet het grote succes dat de studio verwacht had.

En toen kwam Justice League. Een van de meest bizarre filmervaringen van de laatste jaren. Nog voor de release van de film kwam het interne gerommel overduidelijk bovendrijven. Het was het eeuwenoude verhaal van een regisseur die meer tijd nodig had en een studio die de films zo snel mogelijk uit de stal wou duwen. Het resultaat: CGI die vreemd en onafgewerkt aanvoelde, een verhaal dat kant noch wal raakte en overduidelijke gaten vertoonde, Snyder en Warner die net niet openlijk elkaar de totale oorlog verklaarden en een DC filmuniversum dat met deze draak definitief tot steenpuin werd geslagen. Ben Affleck en Henry Cavill zijn ondertussen reeds vervangen als respectievelijk Batman en Superman en DC en Warner gaan binnenkort voor die personages nog maar eens op de rebootknop drukken, terwijl andere wel gewoon blijven bestaan. Kortom: het is een potje waar niemand met de beste wil nog aan uit kan.

Bepaalde fans waren wel heel benieuwd over die director’s cut van Justice League waarover Zack Snyder tot in den treure bleef jammeren. Nu is het eindelijk zover blijkbaar: Snyder onthulde in een livestream dat hij in samenwerking met HBO Max, een streamingplatform van de Amerikaanse betaalzender HBO, eindelijk zijn definitieve versie van de film aan het publiek kan tonen. Dat HBO in het project gelooft, mag blijken uit de 30 miljoen dollar die ze maar liefst in het project zal pompen. Deze finale versie van Justice League mogen we ergens in 2021 verwachten.

Vraag is alleen hoeveel mensen op deze film nog zitten te wachten? Uiteraard zal je de meest devote (of hardleerse?) fans hiermee blij maken, maar laat de conclusie a.u.b. niet zijn dat die arme Snyder met een kluitje in het riet is gestuurd door de kwaadaardige studiobonzen. Hij stond aan het hoofd van het hele project. Zijn eerdere films waren wel afgewerkte producten en werden gesmaakt door critici noch bioscoopgangers. Of de verschrikkelijke filmervaring van Justice League door zijn versie van de film dan ook alsnog omgebogen kan worden tot een magnum opus? Vraagtekens en twijfel … Daarvoor ben ik “Marthaaaaaaa!” nog niet genoeg vergeten.

Zack Snyder, Henry Cavill en Russell Crowe

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here