Worden uitvaarten straks ook verboden door het coronavirus?

  0
  Worden uitvaarten straks ook verboden door het coronavirus?

  Het coronavirus is niet meer uit de media weg te denken. Elke overheid doet zijn best om de verspreiding van het virus in te dijken, maar het effect komt ook naar de uitvaartsector.

  Als uitvaartonderneming worden wij beschouwd als essentiële dienst waarvoor een uitzondering geldt op het algemene scholingsverbod. Wij volgen dagelijks de richtlijnen opgemaakt door de federale overheid, de Vlaamse overheid en de beroepsfederatie.

  Concreet wil dit zeggen dat er een afscheidsdienst kan georganiseerd worden in zeer beperkte kring.
  Wat eigenlijk wil zeggen dat alleen naaste familie mag samenkomen in de kerk, in een aula of op de begraafplaats rekening houdende met de regels inzake sociale afstand.
  Onze afscheidsruimtes in Mortsel, Boechout en Wommelgem worden na ieder bezoek grondig gereinigd. De Belgische bisschoppenconferentie heeft besloten dat de uitvaarten alvast tot en met 3 april alleen kunnen plaatsvinden in beperkte kring. De afscheidsruimtes in het crematorium van Antwerpen blijven toegankelijk tot een maximum van 30 personen voor de naaste familieleden.

  Hoe moeten we elkaar condoleren? Je neemt elkaar wel eens vast, zeker als je als familie een goede band hebt. Doe dat liever niet. Houd afstand van elkaar. Zit niet te dicht bij elkaar. Nies in een papieren zakdoek en gooi die weg. Geef elkaar geen hand, maar gooi elkaar een handkus of leg je hand op je borst als condoleance naar elkaar.

  Prentjes worden op het einde van de dienst in een mandje bij de uitgang gelegd, in plaats van ze aan te reiken. Lichamelijk contact moet men echt vermijden, hoe moeilijk dat ook is tijdens een uitvaart.

  Het is een vreemde tijd. De wereld lijkt stil te staan voor velen onder ons terwijl zorgverleners en dokters ons zo goed mogelijk proberen te beschermen. Hopelijk is het ergste leed geleden wanneer dit magazine in de bus valt, wie zal het weten …

  Natuurlijk blijven wij 24/7 telefonisch bereikbaar op het nummer 03 449 68 61. Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust!

  Zorg goed voor jezelf en voor anderen!

  Christophe, 23 maart 2020

  Geen posts om weer te geven

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here