Wereldlichtjesdag 2021 Mortsel en Edegem 12 december

0
Wereldlichtjesdag 2021 Mortsel en Edegem 12 december

December: maand van verbondenheid met de familie, de sint komt op bezoek en een paar weken later vieren we Kerstmis. Het is geen makkelijke periode voor wie een kind mist.

Op de tweede zondag van december worden daarom over de hele wereld lichtjes aangestoken om kinderen die gestorven zijn te herdenken. Ieder lichtje is een verhaal van liefde. We steken samen lichtjes aan en delen samen het verdriet.

Ieder lichtje heeft een naam: de naam van een geliefd kind.

Zo ontrolt zich een lint van licht over de hele wereld, doorheen de verschillende tijdszones. Wereldlichtjesdag is er voor iedereen, ongeacht religie of levensbeschouwing.

Mortsel en Edegem doen mee aan Wereldlichtjesdag

Op zondag 12 december 2021 zijn ouders, zussen en broers, familie en al wie zich solidair weet welkom op 2 initiatieven.

Om 16.00 uur is er een herdenkingsviering in de Basiliek van Edegem met ingetogen gebed, muziek en licht voor al wie een kind(je) heeft verloren, in het bijzonder tijdens de zwangerschap. Ook wie zich solidair weet met dit verlies is welkom. Om 17.00 uur sluiten we aan bij de lichtprocessie aan de ingang van de begraafplaats naast de basiliek.

Om 17.00 uur vertrekt de lichtprocessie bij de ingang van de begraafplaats van Edegem. De begraafplaats heeft – naast het kinderperk – een gedenksteen waarrond verlichte sterretjes staan voor de kindjes die tijdens de zwangerschap stierven.

Je wordt uitgenodigd om een lichtje aan te steken en dat op het kinderperk te zetten of op de rustplaats van het kindje dat je speciaal gedenkt. Er wordt rustige muziek gespeeld.
Nadien kan er nagepraat worden bij een kop soep die je wordt aangeboden. Door deel te nemen aan het wereldwijde moment bieden we ook de kans om met lotgenoten in gesprek te gaan.

Deelnemen is gratis. Lichtjes worden voorzien, maar je kan er ook zelf eentje maken en versieren. Vooraf inschrijven is niet nodig. Iedereen is hartelijk welkom.

De gebedsviering in de basiliek is een initiatief van de vzw Levensadem en de pastorale eenheid H. Maria Magdalena.

De samenkomst op de begraafplaats is een initiatief van Ann De Cleyn en medewerkers. Info: anndecleyn@hotmail.com, of 0495 68 03 66 | www.mijnparochie.be – www.levensadem.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here