Wellnessvakanties & gezondheidsreizen

0
Wellnessvakanties & gezondheidsreizen

Ach hoe heerlijk toch! Je laten pamperen onder de deskundige en zachte handen van de masseur of masseuse. Zalig de tijd nemen om je te herbronnen, zowel fysiek als mentaal. De ene staat te popelen om zich te laten verwennen, de andere stelt dat dan liever wat uit. Toch heeft de wellnesssector er alles aan gedaan om je spa-ervaring zo veilig mogelijk te laten verlopen. Sowieso had deze sector al bijzonder hoge hygiënestandaarden. Een wellnessreis behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Sommige hotels passen hun aanbod zelfs aan aan de huidige situatie.

Zo heeft het medische kuuroord SHA Wellness Clinic (Altea, Spanje) een post-COVID-programma ontwikkeld. Naar schatting hebben een 20% van de COVID-patiënten nog lang last van symptomen, zelfs na hun herstel. Veelal zijn hun symptomen vermoeidheid, hoofdpijn, spierzwakte of slaapproblemen. De therapie wordt gepersonaliseerd, een actieplan wordt bepaald, van voeding tot lichaamsbeweging, inclusief de geschiktste behandelingen. Zo wordt de kracht van de patiënt hersteld en kan hij of zij weer volop van het leven genieten. Dit luxedesignresort met schitterend uitzicht, gelegen in een natuurpark, heeft een spalandschap van maar liefst 6000m². Uiteraard kan je hier terecht voor heel wat meer behandelingen in de spa en ontspanning via yoga of tai chilessen.

(lees verder onder de foto)

Ook dichter bij huis kan je genieten van een deugddoende sauna of massage. Zo hebben bijvoorbeeld de Thermae van Grimbergen en Boefort hun aanbod aangepast aan de huidige COVID-maatregelen (ik schrijf dit begin mei). Je kan er overnachten en genieten van een ontspannende massage in het schoonheidsinstituut. Nu de publieke thermen gesloten zijn, werden deze ruimtes tijdelijk omgebouwd tot unieke privésauna’s.

Natuurlijk is er ook een bijzonder ruim aanbod kuur- en gezondheidsreizen. Medische kuurprogramma’s richten zich op de behandeling van reumatische aandoeningen, luchtwegproblemen, rugpijn, huidproblemen, … Andere oorden zijn dan weer gespecialiseerd in het afslanken, detoxen, of zelfs het stoppen met roken. Of je wil gewoon helemaal relaxen tijdens een wellnessreis of -weekendje met sauna, whirlpool, Turks stoombad of stoomdouche. Bij ayurveda word je verwend met kruidenbaden, hete baden, zachte lichaamsmassages en gezonde voeding, veelal toegepast in India en Sri Lanka. Een gezondheidsreis is ook echt vakantie: vele kuuroorden zijn prachtig gelegen aan zee of in de heuvels en bossen.

#winkelhier #treiskoffertje

treiskoffertje.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here