“Weg kil, hallo chill!”

0

With Love by Ferre fleurt kinderziekenhuizen. Steun jij hen ook? 

Langdurig ziek zijn is slopend, voor volwassenen, maar zéker ook voor kinderen en jongeren. Zieke kinderen die voor een lange periode in het ziekenhuis moeten verblijven en zo hun gezellige, vertrouwde omgeving moeten achterlaten, kunnen zich daarom begrijpelijkerwijs droevig en eenzaam voelen. Gelukkig hoeft een ziekenhuisruimte niet per se kil en ongezellig te zijn – met een aantal fleurige foto’s, posters, stickers enzovoort gaat ze er al snel heel wat vrolijker en gastvrijer uitzien. Enter With Love by Ferre vzw! 

Het With Love by Ferre-team gelooft, volgens ons helemaal terecht, dat een knusse sfeer een grote steun is voor kinderen en jongeren die zo het genezingsproces kan bevorderen. Eerder kon je al lezen dat With Love by Ferre gepersonaliseerde decoratie aanbiedt waarmee ziekenhuiskamers in een mum van tijd omgetoverd worden in een knus nestje. Maar ook grotere ruimtes kunnen er radicaal anders gaan uitzien dankzij leuke extraatjes.  

Hele afdelingen onder handen genomen

“Gemeenschappelijke ruimtes aankleden is meteen een moeilijkere opgave”, weet Lotti van With Love by Ferre. “Een jongen van 6 heeft waarschijnlijk een ander idee van leuke decoratie dan een meisje van 13.” Toch slaagt de vzw erin om in verschillende ziekenhuizen ook gemeenschappelijke ruimtes een nieuwe dimensie te geven aan de hand van mooie en vaak ludieke decoratie. In verschillende ziekenhuizen lopen grootse projecten waarbij verschillende kamers en hele afdelingen onder handen genomen worden. Bijvoorbeeld: in UZ Gent toverde de vzw de behandelkamer op de afdeling Kinderoncologie om in een heus oerwoud. In Kinderrevalidatie Pulderbos werden onder andere bedrukte plafondtegels geplaatst in een speelkamer waar de kleintjes op hun rug op een matje liggen. De snoezelruimte in het UZA is vandaag een betoverend woud waarin je heerlijk kan wegdromen en de achterwerken van een zebra, een olifant en een nijlpaard fleuren er een aantal deuren op. Geinig!  

(lees verder onder de foto)

“De vzw is een warme organisatie die bijdraagt aan onze werking en ervoor zorgt dat de patiënten zich meer thuis voelen. Ze kunnen namelijk stickers kiezen volgens hun eigen interesse”, vertelt Lotte Marnef van UZA enthousiast. “Wij zijn ook echt superblij met de nieuwe bestickering in de gemeenschappelijke ruimtes. De achterkant van de zebra, de olifant en het nijlpaard is hier een veelbesproken onderwerp. Onze snoezelkamer is nu echt een ruimte waarin je kan wegdromen. Heel fijn! Er wordt enorm veel over gezegd in de wandelgangen, maar er wordt vooral veel gelachen – opzet geslaagd! Daarom een dikke dankjewel van ons team!” 

Bij Mensen zijn Media steunen we deze warmhartige vzw dan ook met veel plezier. Wil jij ook je steentje bijdragen? Koop dan onze kerstwenskaarten voor 1 euro per kaart inclusief envelop. De volledige opbrengst, 67 cent per kaart, gaat naar With Love by Ferre. Je vindt de kaarten bij ons of bij onze partners. 

Mensen zijn Media, Sint-Benedictusstraat 134 Mortsel 

Maccabi Sports & Event Center, Maccabilaan 32 Hoboken 

Café Den Breughel, Kioskplaats 84 Hoboken

BedtimeMechelsesteenweg 144 Edegem 

Keurslager De Belie, Jozef Wautersstraat 24 Berchem 

Lingerie Mussenburg, Molenstraat 21 Kontich  

Foto’sWith Love by Ferre 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here