Weekend Cowboys

0
Weekend Cowboys

Op Valentijnsdag is het stilaan een traditie geworden dat de Sven De Ridder Company haar zomerproductie voorstelt. Na “De Creme Glace Oorlog en Scouts Forever” gaan ze dit jaar de “Far West" in met “Weekend Cowboys”.

Onlangs deden we met enkele Sven & Brik-volgers een kleine voorspelling over het nieuwe onderwerp. Tussen onze 5 “genomineerden" zat warempel ook een cowboy– en indianendorp. Gewoon voor de statistieken, onze vier andere keuzes waren: een groepspraktijk van dokters, een dorpswielerwedstrijd met seingevers, de kassa van een kleine supermarkt en de spoeddienst van een ziekenhuis.

De castvoorstelling ging door in afspanning “Duke of Antwerp” aan de Keyzerlei en een pientere waarnemer had hier al een kleine link naar het cowboydorp kunnen vinden. Ga je er naar het toilet dan kom je eerst bijna echte saloondoors tegen!

Kort

Diep verscholen in de bossen van Kalmthout ligt het legendarische cowboydorp ‘den Alamo’. Sheriff John Wijn (Luc Verhoeven), saloonbazin Miss Lizzy (Linda De Ridder), medicijnman Bezige Bizon (Herman Verbruggen), pelsjager Chris Crocket (Brik Van Dyck) en countryzangeres Tammy Sue (Ianthe Tavernier) komen er ieder weekend samen.

Ooit was er meer volk in den Alamo, maar de mot zit erin en nu eist de lokale milieudienst zelfs dat het dorp wordt afgebroken. Met de komst van de jonge, enthousiaste Jimmy The Kid (Louis Thyssen) keert de hoop weer bij de posse, maar dan verschijnt een oude bekende ten tonele: Buffalo Ron (Sven De Ridder), een revolverheld met een slecht karakter.

Houden onze Weekend Cowboys stand of gaat den Alamo binnenkort definitief tegen de vlakte?

Een cast met wat verrassingen, maar ook mensen die reeds op het podium stonden bij de Company. Luc Verhoeven was de landloperijkerstman in “Kerstmis den Boom in!" en Herman Verbruggen speelde in de allereerste kerstproductie.

Louis Thyssen lost zijn vader af die verleden jaar de scouts op trektocht nam en na 15 jaar spelen broer en zus, Sven & Linda nog eens samen. Joyce Buellens en haar vriend Steven zorgen voor het themalied, Joyce zat verleden jaar ook in de scoutsgroep. Ze trouwen binnenkort, dat nieuws kregen we ook en er zal zeker weer een kerstproductie volgen. We kijken ernaar uit!

De zomervoorstelling wordt zoals gewoonlijk in Theater Elckerlyc gespeeld.

Start op 23 juli, tickets en info: www.svenderiddercompany.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here