Warme wenskaarten dankzij een kleine grote held

0

Dat we dit jaar kerstkaarten verkopen voor de Warmste Week, meer bepaald ten voordele van With Love by Ferre vzw, wisten jullie hopelijk al. Wat jullie misschien nog niet wisten, is waaróm we precies voor die organisatie kozen. Het antwoord is eenvoudig: omdat Ferre zo’n speciaal jongetje was en is. Omdat hij, puur door wie hij was, vandaag nog altijd kinderen én volwassenen helpt en inspireert. We gingen op bezoek bij Lotti, mama van Ferre en oprichtster van de vzwom er meer over te leren, want Ferres verhaal, hoe hartverscheurend ook, is verrijkend en inspirerend voor ons allemaal.  

Levenslessen  

“We hebben nog altijd contact met zoveel mensen die we tijdens Ferres moedige strijd hebben leren kennen”, vertelt Lotti. “Maar het bijzonderste is dat hij nog steeds mensen weet te raken die hem niet gekend hebben. Ik denk dat dat zijn doel is geweest. Mensen halen nu nog levenslessen uit de verhalen die over Ferre worden verteld. Hij was een heel speciaal jongetje”. Dat blijkt bijvoorbeeld uit zijn uitspraken, die wel erg ongewoon zijn voor een kind – Ferre was 4 toen hij de diagnose kanker kreeg en 6 toen hij de strijd verloor. Sommige uitspraken klinken bekend in de oren – zoals “Liefde overwint alles” – maar andere zijn helemaal van Ferre zelf. Mijn favoriet: “Moed heb je altijd bij, want moed zit in je hart”. 

Ferre droeg zijn ziekte altijd dapper en met een lach. Dat hij pijn had, toonde hij niet. Lotti herinnert zich: “Zijn maagsonde moest elke zes weken opnieuw ingebracht worden, die gaat met een ijzerdraadje door je neus, recht tot in de maag. Erg onaangenaam. Meestal wordt dat gedaan door twee of drie verplegers, een die de sonde inbrengt, een die het hoofd van het kindje stilhoudt en soms een die het lijfje vasthoudt. Bij Ferre was er maar één iemand nodig – niemand hoefde hem vast te houden. Hij deed z’n ogen dicht en zei bij zichzelf: “Ik kan het, ik kan het, ik kan het, …” Dan zei hij hardop: “Oké, doe maar”, en dan ging het vanzelf. Onvoorstelbaar.” 

“Zijn beste vriendje, Marijn, had een hemelse schrik voor die sonde. Op een keertje wilde Marijn het echt niet toelaten en belde zijn papa naar Ferre om hulp te vragen. Toen heeft Ferre rustig uitgelegd hoe het moest, en vijf minuten later kregen we opnieuw telefoon: “Dank je, Ferre, de sonde zit goed.” Hij was er altijd om anderen moed in te spreken, ondanks zijn ziekte.”  

Ferre was altijd bezig met het helpen van anderen. Hij liet overal herinneringen achter in de vorm van kunstwerkjes, ook al voor hij ziek was. Al wist hij nog niet precies hoe, toch wist hij al dat hij, als hij later groot was, kinderen zou willen helpen. Misschien als dokter, misschien als dansleraar, of nog iets anders, maar helpen zou hij.  

Het beste doel 

“Ferre had een droom om kinderen te helpen en wij zagen wat er ontbreekt voor kinderen in ziekenhuizen – een thuisgevoel. Die twee stukken passen perfect in elkaar en zo is With Love by Ferre ontstaan. We zijn ervan overtuigd dat, hoe meer je je thuis voelt, hoe beter je je ook zelf voelt en hoe sneller je hopelijk geneest”, besluit Lotti. De vzw maakt decoratie, voor ieder wat wils, zolang het elk kind maar een thuisgevoel en een gevoel van ontspanning geeft. Een prachtig doel, toch?  

In een volgend artikel lees je meer over wat deze vzw zoal realiseert! 

Haal nu je Warmste kerstkaartjes in huis voor 1 euro per kaart, inclusief envelop. De opbrengst (67 cent per kaart) gaat naar With Love by Ferre! 

Verkooppunten: Mensen zijn Media, Sint-Benedictusstraat 134, Mortsel – Lingerie Mussenburg, Molenstraat 21, Kontich – Bedtime, Mechelsesteenweg 144, Edegem – Keurslager De Belie, Jozef Wautersstraat 24, Berchem – Maccabi Sports & Event Center, Maccabilaan 32, Hoboken – Café Den Breughel, Kioskplaats 84, Hoboken

Meer info over de wenskaarten: bestewensen.nu of joyce@mensenzijnmedia.be – meer info over de vzw: withlovebyferre.com 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here