Vierde generatie Smout stapt over van fietsen naar vastgoed

0

Drie generaties lang kon je op de Provinciesteenweg in Boechout de bruisende fietsenzaak Smout terugvinden. Ook de vierde generatie, Dayna Smout, vond je tot voor kort terug in de zaak. Nu heeft Dayna besloten om samen met haar partner, Thijs Coppens, het nieuwe vastgoedkantoor ‘ERA Smout’ te openen in het centrum van Boechout. 

Vanwaar de keuze om de fietsenwinkel niet verder te zetten?

Dayna: Deze vraag is zowel aan mijn zus als aan mij meer dan eens gesteld. Hoewel we allebei graag in de fietsenwinkel hebben gewerkt, heeft mijn oudere zus al eerder beslist om haar eigen weg te gaan. Voor mij lag de keuze iets moeilijker. Indien ik ervoor had gekozen om de fietsenwinkel verder te zetten dan stonden er een paar belangrijke investeringen voor de deur inzake digitalisering en modernisering. Immobiliën hebben me
altijd aangesproken, maar ik heb ook altijd gezegd dat – als ik ooit in die branche zou stappen – ik dit niet alleen wilde doen. Toen ik Thijs leerde kennen was hij zich volop aan het inwerken in de vastgoedwereld en hij heeft me de passie hiervoor ook
overgedragen. Zo namen de plannen voor een eigen vastgoedkantoor snel de bovenhand boven het verderzetten van de familiezaak.

Hoe stonden je ouders tegenover jouw beslissing?

Dayna: Zij hebben mij nooit een keuze willen opdringen en lieten me vooral mijn eigen weg zoeken, waar ik hen heel dankbaar voor ben. Toen mijn vader jong was, had hij maar één keuze en dat was in de winkel gaan werken om de zaak verder te zetten. Van zodra mijn zus en ik hadden aangegeven dat wij een andere richting wilden uitgaan, hebben onze ouders ons daarin gesteund. Ze zijn toen vrij snel aan tafel gaan zitten met een fietsenketen om gesprekken te voeren over een overname, de zaak maakt nu deel uit van fiets!

(lees verder onder de foto)

Uiteindelijk hebben jullie gekozen om met ERA samen te werken. Vanwaar deze keuze?

Dayna: Thijs werkte al enkele jaren voor een ERA-kantoor en ik heb zelf ook voor onze start in Boechout bij datzelfde ERA-kantoor parttime ervaring kunnen opdoen. Bij de start van onze zaak had ik twee doelen voor ogen. Eerst en vooral dat we de naam Smout na 99 jaar toch nog zouden kunnen verderzetten en anderzijds sta ik er op dat we ook de filosofie van een goede en correcte service kunnen doortrekken in onze nieuwe activiteit. Zo zorgen we met ERA Smout in de ruime regio van Boechout voor een sterke lokale verankering en kunnen we dankzij ERA toch terugvallen op een (inter-)nationaal bereik van klanten, marketing en een professionele bedrijfsstructuur. Het gevoel dat onze waarden heel dicht bij elkaar liggen, geeft me vertrouwen in de toekomst. Thijs en ik hebben veel zin om met ERA Smout een betekenisvolle meerwaarde te leveren aan mensen die hun eigendom willen kopen of verkopen (en huren of verhuren?).

Hoe vertaalt dit zich in de werkelijkheid?

Dayna: Zoals ik al zei wil ik graag de filosofie van een goede en correcte service meenemen naar ERA Smout. ERA werkt hier dan ook met een aantal unieke producten zoals bv. de ERA serviceverplichtingen, waarin zwart op wit staat wat we zullen
doen voor de verkoop van een woning. Verder bieden we ook bij elke verkoopovereenkomst een garantieformule aan waarbij ERA een jaar lang garant staat dat alle vaste mechanische installaties in de woning wel degelijk goed werken. Dit biedt zowel aan de verkoper als aan de koper een extra geruststelling.

Fijn om te horen dat er ook in het vastgoed zulke initiatieven worden genomen. Waar kunnen mensen die geïnteresseerd zijn jullie vinden?

Dayna: Ons nieuwe kantoor in het centrum van Boechout is in december geopend in het hoekpand aan de Heuvelstraat 47. Voordien was hier bloemenwinkel Falenopsis. Lemmens winkelinrichting heeft de nodige aanpassingen gedaan, zodat wij onze klanten in een mooie en vertrouwelijke omgeving kunnen ontvangen. Zo is iedereen welkom in onze lounge in het kantoor om zich vrijblijvend te laten adviseren of om de aan- of verkoop van hun eigendom te vieren.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here