Videoboodschap van Mortsels burgemeester Erik Broeckx

0

Erik Broeckx sprak zijn stadsgenoten onlangs toe via een videoboodschap. Hieronder lees je de hele tekst.

Dag beste mensen

Het zijn erg rare tijden, voor iedereen. Heel de wereld zet zich schrap voor wat er nu gebeurt en wat er nog komt. Ik ben een tevreden burgervader wanneer ik zie hoe wij allemaal samen hier in Mortsel met deze crisis omgaan. Ik zie dat jullie de maatregelen goed opvolgen. Dat doet deugd, en ik roep iedereen op om deze inspanning vol te houden, want we zijn er nog niet.

De golf van solidariteit die op gang is gekomen is mooi om te zien. Via het onlineplatform ‘mortsel helpt’ hebben veel mensen zich opgegeven om als vrijwilliger ergens iets te betekenen. Niet evident in een tijd dat er ook een heel ander menselijk kantje naar boven komt, dat van het hamsteren en angstig wegkijken. Help elkaar, ook om over die angst te geraken. Angst is de slechtste raadgever, maar oh zo menselijk. Solidariteit en samenhorigheid zijn een goed medicijn tegen angst. Doe dat dus, zoek contacten op, niet fysiek, maar via telefoon of via digitale weg. Net zoals ik nu doe. En help ook onze lokale handelaars. Ook voor hen zijn dit verschrikkelijke tijden. Dus meer dan ooit is nu de boodschap: koop lokaal. Op de website van Mortsel vind je een overzicht van al onze winkels en hoe je er momenteel terecht kan.

De hulpverleners, politie, mensen die in de voedingswinkels werken, ze gaan voor ons tot het uiterste, elke dag opnieuw. Dat is niet anders dan anders, maar in deze omstandigheden vraagt dat toch wat meer van een mens. Ik heb enorm veel respect voor hun werking. Ik roep jullie allemaal op hetzelfde respect aan de dag te leggen.

Ook de meeste diensten van lokaal bestuur Mortsel werken door. We werken in een ander ritme, op andere locaties en sommige zaken worden nu even uitgesteld. Voor de recentste info over de dienstverlening kan je terecht op onze website www.mortsel.be en op de facebookpagina van Mortsel. Je vindt hier ook alle informatie, correcte informatie over corona en welke gevolgen corona heeft voor onze stad. Ik benadruk dat toch nog even, let er toch ook maar op dat je niet zomaar elk nieuwsbericht dat je ziet passeren voor waar aanneemt. Er doet wel wat valse informatie de ronde. Pas op, ik wil je niet nog meer angst aanjagen, maar gewoon, wees ook voorzichtig als je je online beweegt.

Ondertussen is duidelijk dat we nog zeker tot 19 april, misschien nog tot 3 mei in deze omstandigheden verdergaan. Alles went na een tijdje, maar dat gaat niet op in deze.

Hoe gaan we dat dan doen? We gaan dat samen doen. Er is meer dat ons verbindt dan dat je op het eerste gezicht zou denken, want in al die onzekerheid en verandering, in al dat wachten in de rij voor de winkel, in die mallemolen van info, worden we verbonden met elkaar. Het is op momenten als deze dat je, ook op anderhalve meter afstand, dichter bij elkaar komt. De confrontatie met onze kwetsbaarheid als mens, als maatschappij en als systeem maakt sterk, want we leren hieruit en we komen hier sterker uit. Moed houden Mortsel en blijf gezond.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here