Van ‘Stal’ naar ‘Stable’

0

Het kasteeldomein Hof Ter Linden in Edegem werd in 2012 met steun van de provincie Antwerpen, door de gemeente Edegem, Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos aangekocht. Door samenwerking met private partners wil men het parkdomein grotendeels toegankelijk maken op het vlak van recreatie en toerisme. Vorig jaar opende in het westelijke koetshuis reeds een brasserie en nu zal het oostelijke koetshuis als gastronomisch restaurant vanaf eind september gasten kunnen ontvangen. In dit gedeelte stonden vroeger de paarden en het was anders ingedeeld dan het westelijke gedeelte waar de koetsen stonden.

Stable komt in een beschermd gebouw, dus het vroeg enorm veel tijd om aanpassingen te mogen doorvoeren. De voorbereidende werken zijn nu gebeurd en de realisatie nam een start op 17 mei. Architect Dieter Vander Velpen koos om de historische stijl van het koetshuis te behouden, aangevuld met nieuwe elementen. Er wordt gewerkt met ruwe, originele stukken: hout, natuursteen en brons als combinatie tussen het oude en het nieuwe. De stijl draait rond de kracht van bescheidenheid en de natuur en sluit harmonieus aan bij de bouwsporen en ruwe elementen van het historische koetshuis. Een groot pad in de originele baksteen zal doorheen heel het pand lopen. Sterk zal ook het contrast licht en donker meespelen in de realisatie. Links van de ingang is er een eetruimte met bar, rechts is er plaats voor de wijnkamer en een grote stenen tafel voor grotere gezelschappen, de “chef’s table”, die uitkijkt op de open keuken.

Het project is in handen van onder meer de heer Davidovic en de gastronomische chef wordt de heer Kalicanin, die momenteel brasserie Pastis in Mortsel runt. De Stable zal 25 tot 35 couverts bevatten en van woensdag tot zaterdag open zijn. Op termijn wil men werken met “chefs in residence” en in een volgende fase zijn er nog plannen met de tuin en met de historische ijskelder, die achter het koetshuis ligt.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here