Van harte afscheid nemen … het kan!

0

Voor ons bij Mensen zijn Media is het vanzelfsprekend dat een bekende en betrouwbare naam zoals Uitvaartverzorging Goossens & Celis eens een mooie plaats krijgt in onze magazines. Toch vertelt zaakvoerder Christophe Ignoul ons dat hij het niet eenvoudig vindt om zijn zaak “in de kijker” te zetten. Eigenschappen zoals discretie en ingetogenheid zijn dan ook eigen aan de sector. Toch staat hij terecht achter de waarden waarvoor G&C staat. Door ruimte te geven aan diverse rituelen wil G&C nabestaanden bijstaan om op de meest oprechte manier afscheid te nemen van hun dierbaren. Met een eerlijke en transparante service begeleidt G&C mensen op de moeilijkste momenten zodat alvast de zorg voor het praktische en financiële van hun schouders valt.  

Aula ‘In het Avondrood’

Zaakvoerder Christophe vertelt me dat een respectvol en waardig afscheid het minste is dat men van G&C mag verwachten. Hij vertelt in alle vertrouwen:Belangrijk is te luisteren naar hoe mensen afscheid willen nemen van hun dierbaren. Dat dit heel divers kan zijn, hebben wij volledig geïntegreerd in onze werking. Omdat vroeger 80% van de mensen koos voor een kerkelijk afscheid, was de ceremonie van groot belang. Steeds meer mensen kiezen echter voor een persoonlijk afscheid met behulp van teksten, muziek, foto’s en rituelen. We willen zo perfect mogelijk beantwoorden aan de behoefte van mensen die met het loslaten van een dierbare worden geconfronteerd.” Om mensen de kans te geven hun diensten te organiseren op een heel gemoedelijke en eigentijdse manier heeft G&C in 2013 Aula “In het Avondrood” aan de Kerkstraat gerealiseerd. De vestigingen in Boechout en Wommelgem werden inmiddels omgevormd en uitgerust naar de warme sfeer en vernieuwing van “In het Avondrood”.  

Begrafenissen Goossens & Celis beschikt over een enorme variatie aan mogelijkheden om gestalte te geven aan originele afscheidsrituelen. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen om na een crematie de assen van een dierbare in een urne te laten meegroeien met de natuur of een boom.
Men kan de assen ook laten verwerken in een juweel of kiezen voor een uitstrooiing op water zoals bijvoorbeeld de Schelde of de zee.  

Wat de afscheidsceremonie betreft, wil G&C haar klanten alle ruimte geven om hun eigen ding te doen. Christophe licht verder toe: “Hoe meer mensen hun eigen ideeën en creativiteit in een afscheid kunnen leggen, hoe meer ze in verbinding gaan om er een uniek en onvergetelijk afscheidsgebeuren van te maken. Wanneer men hiervoor werkelijk kiest, ontroert ons vaak hoe er ‘van harte’ afscheid kan worden genomen. Dit werkt vaak helend voor wie met het verdriet en de leegte van een afscheid aan de slag moet.” Bovendien geeft een positieve manier van loslaten ‘de dood’ minder zwaarte en dit haalt ze uit de taboesfeer. Zo komen heel wat kerngezonde mensen vandaag meer dan vroeger langs met praktische vragen omtrent hun dood. Wat goed is voor zowel hun eigen gemoedsrust als die van hun omgeving. “Hoewel mijn grootste zorg uitgaat naar de beleving van de mensen in hun verdriet, wil ik absoluut een eerlijke service blijven garanderen. Iedere stap die financiële implicaties heeft wordt duidelijk omschreven en er wordt in overleg beslist of die wel of niet voldoende meerwaarde biedt,” aldus Christophe.

Door zo goed mogelijk in verbinding te gaan, door ruimte te geven aan diverse rituelen voor een optimale beleving van het afscheid en door een eerlijke en transparante service te bieden wil G&C de dood uit de taboesfeer halen en bijdragen tot een betere samenleving.

Christophe wil met Christel, Jerry, Lars, Filip en Peter en hun vaste team van losse medewerkers vooral doorgaan op de ingeslagen weg. “Groei mag zeker niet in de weg komen te staan van de persoonlijke service die we willen bieden. Met Mortsel, Boechout, Wommelgem en omstreken hebben we onze handen goed vol en die regio willen we ook perfect blijven bedienen. Met veel oog voor de ‘work-life balans’ van iedereen garanderen we onze klanten voldoende draagkracht om hen bij te staan in moeilijke tijden”, zegt Christophe vastberaden.

Besluiten doe ik met een uitspraak van Christophe die me is bijgebleven: “Afscheid is niet alleen de pijn van het verdriet, maar vooral ook het vieren van het leven dat is geweest.” Wanneer mijn tijd is gekomen, hoop ik dat wie mij liefheeft dit waarmaakt.

Foto’s: Wilfried Deferme en Goossens & Celis – Sanamu

Uitvaartverzorging Goossens & Celis – Liersesteenweg 120 – 2640 Mortsel                                                                    03 449 68 61 – info@goossensencelis.bewww.goossensencelis.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here