Uurwerken en juwelen Drexeler Mortsel pakt uit met nieuw concept

1

Sinds 1992 is Drexeler Mortsel in handen van Marc Drexeler en Chris De Ridder. Opgericht in 1905 onder de naam “Drexeler Horlogemakerij” is de winkel aan het Gemeenteplein de oudste actieve handelszaak in de bloeiende voorstad. Door de jaren heen leidden Marc en Chris vijf medewerkers op, die vandaag allemaal nog steeds succesvol zelfstandig ondernemer zijn.

Op 31 december sloten Marc en Chris hun deuren voor een grondige renovatie die kadert in een nieuw concept. “Door onze focus te beperken tot uurwerken en juwelen, keren we opnieuw naar onze ‘roots’. We creëren meer tijd en ruimte om onze klanten optimaal te bedienen”, zegt Marc. “Het is een bewuste keuze die Chris en ik maken omdat we onze stiel zo graag doen. Binnen het nieuwe concept leggen we nog meer nadruk op kwaliteit, advies en service. Vooral de persoonlijke contacten en de vertrouwensrelatie die je opbouwt met klanten, schenken ons veel voldoening. Een horlogemaker is tenslotte veel meer dan iemand die een batterijtje vervangt en ook een juwelier moet een integer vertrouwenspersoon zijn.”

Tijd voor kwaliteit

“Als kind fascineerde het mij al dat een veer gecombineerd met een gesofistikeerd radarwerk resulteert in een perfecte registratie van de tijd”, zegt Marc enthousiast. “Het verheugt me dat mechanische uurwerken opnieuw ‘hot’ worden. En terecht, omdat ze destijds onwaarschijnlijk kwalitatief en duurzaam werden gemaakt. Ik kan me helemaal verliezen in vintage uurwerken en ‘speciallekes’ met emotionele waarde.” Hoewel Drexeler je graag verder helpt met een nieuwe batterij in je horloge, is Marc duidelijk lyrisch over de schoonheid, de techniciteit en de ‘ziel’ van mechanische uurwerken.

Omdat ze houden van duurzaamheid stellen Marc en Chris hun collectie samen met topmerken zoals Junghans, Seiko Presage, Victorinox en Michel Herbelin. Bovendien is en blijft Drexeler ‘Geautoriseerd Omega Service Center’ en bieden ze de service om alle Omegamerken te onderhouden en te herstellen. Echte liefhebbers kunnen bij Drexeler zelfs terecht voor trendy duikershorloges.

Oog voor schoonheid met meerwaarde

Het ontwerpen van juwelen en de verwerking van oud goud en edelstenen blijven eveneens kerntaken voor Drexeler. Ook hierbij onderscheiden Marc en Chris zich door de meerwaarde die ze hun klanten bieden. Elk sieraad heeft namelijk zijn tijd, maar Drexeler kan ieder juweel herwerken naar een eigentijdse look. “Oude juwelen hebben vaak niet zoveel economische waarde en wel een des te grotere emotionele waarde. Goed advies is belangrijk en onze samenwerking met River Mounts biedt de mogelijkheid om juwelen te personaliseren met edelstenen naar keuze of met edelstenen van de klant”, zegt Chris. “Met onze juwelencollectie kiezen we bewust voor goud. We kijken uiteraard naar het beschikbare budget van iedere klant, maar houden ons absoluut aan kwaliteitsproducten. Een andere kerntaak blijft het professioneel zetten van oorgaatjes.”

Zin in de toekomst

Vanaf 7 februari 2020 zetten Marc en Chris met hun tweetjes de zaak verder. Met de focus op kwaliteitsuurwerken en juwelen en een volledig vernieuwd interieur, zijn ze helemaal klaar voor de toekomst. “Marc herstelt uurwerken en restaureert zakuurwerken, hang- en staande klokken. Onze klanten mogen dus rekenen op zijn unieke ervaring en expertise. Op maandag en donderdag werken we achter gesloten deuren zodat alle herstellingen en ontwerpen de aandacht krijgen die ze verdienen”, zegt Chris. “Uurwerken en juwelen koop je nu eenmaal niet dagelijks en onze klanten hebben recht op de beste service.”

Hun persoonlijke engagement, de expertise van Marc en de liefde voor het vak maken van Drexeler de ‘place to be’ voor wie naar meerwaarde zoekt. “Binnen ons nieuwe concept werken we met nog meer hart en ziel aan de opdrachten die men ons toevertrouwt. Uitsluitend focussen op uurwerken en juwelen geeft ons opnieuw zuurstof om met veel vertrouwen en goesting aan de toekomst van Drexeler te bouwen. We zijn tevreden en fier dat we dit kunnen doen in een zaak die volledig werd gerenoveerd door Mortselse bedrijven. De samenwerking met Bernaerts voor de schilderwerken en Winka voor het schrijnwerk zijn een bewuste keuze”, besluit Marc Drexeler.

Drexeler – Mechelsesteenseg 26 – 2640 Mortsel – 03 449 99 24 – www.drexeler.be

Geen posts om weer te geven

1 REACTIE

  1. Mark Drexeler is sinds vele jaren onze vast hersteller van antieke (en ook moderne) uurwerken. Het maken van wisselstukken schijnt een normalo opdracht re zijn die binnen de korst mogelijk tijd op professionele wijze wordt uitgevoerd.
    Echt een ‘huis van vertrouwen’ conform de oorspronkelijke gedachten.
    Wij wensen hun veel succes met de vernieuwde zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here