Up with People bezoekt Edegem!

0

De internationale cast van Up with People komt naar Edegem! “Via muziek en actie willen we jonge mensen inspireren om positieve actoren te zijn voor verandering, voor een hoopvollere, vertrouwensvollere en vreedzamere wereld”, zo omschrijft Up with People zijn missie. Vanaf 30 april komen de jongeren van Up with People een week lang hun positieve vibes verspreiden in Edegem. Op 3 en 4 mei brengen ze er hun nieuwe productie, Live on Tour.

Omhoog met mensen

Up with People is een internationale educatieve organisatie die jonge mensen de kracht wil bijbrengen om positieve veranderingen teweeg te brengen in hun eigen gemeenschappen en de wereld. Door de unieke combinatie van muziek, sociale projecten en internationale reizen, willen zij een sterke impact realiseren op de gemeenschappen die ze bezoeken. Zo brengen ze jonge mensen de kennis en ervaring bij die ze nodig hebben in onze huidige complexe samenleving.

Al meer dan 50 jaar doorbreekt Up with People culturele grenzen en brengt de groep mensen samen door de unieke manier waarop ze de wereld rondreizen. Op die manier werkt Up with People aan een wereld met meer hoop, vertrouwen en vrede.

Sinds het ontstaan, 53 jaar geleden, bezocht de groep meer dan 70 landen en trad Up with People op voor 1,1 miljard mensen. De groep kent bovendien veel ex-studenten uit België, voor wie de deelname een onvergetelijke ­­­­ervaring was. Op vrijdag 3 mei en zaterdag 4 mei om 19.30 uur is Up with People te gast in sporthal Kattenbroek.

Een geëngageerde groep

De studenten van Up with People zullen in Edegem zijn van 30 april tot 6 mei. In die tijd zullen ze logeren bij gastfamilies. Tijdens hun verblijf in Edegem zullen ze veel tijd doorbrengen in scholen en meewerken aan diverse sociale projecten. Een speciaal voorbereidingsteam ging in Edegem op zoek naar gastfamilies en organiseerde activiteiten.

Zo zullen de studenten op 2 mei bijvoorbeeld helpen met grote werken in het Meihof. Die dag komen twee houtkunstenaars allerlei vliegende dieren maken en die samen met de groep in de bomen hangen. Om 15 uur vertrekt de parade die via de Hovestraat en de Doelveldstraat optrekt naar het Gemeenteplein, samen met de groep en de bewoners van de Pegode.

Beleef het mee!

Up with People is het bekendste door hun muzikale show die de hele familie aanspreekt. Tijdens een nieuwe vijf maanden durende tournee bezoeken de 100 studenten uit 14 landen tientallen steden in de VS, Europa en Mexico.

“Onze nieuwste productie, Live on Tour, deelt onze visie en hoop op een wereld waarin mensen elkaar meer vertrouwen en vredevoller met elkaar omgaan”, vertelt Eric Lentz, Senior Vice President van Up with People. “De show bevat popmedleys, internationale dansen en originele UWP-nummers, die mensen zullen inspireren om een positieve impact te hebben op hun eigen gemeenschap.”

De show meemaken, is niet de enige manier om betrokken te zijn bij de groep. Jongeren tussen 17 en 29 kunnen zich namelijk kandidaat stellen om mee te reizen met één van de komende tournees. Er is bovendien een backstagetour voor jongeren tussen 17 en 28 op zaterdag 4 mei om 15.30 uur in sporthal Kattenbroek. Inschrijven is niet nodig!

Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.upwithpeople.org/edegem. Voor meer info over het bezoek in Edegem, contacteer Linda Leivo (lleivo@upwithpeople.org), Ya Wang (ywang@upwithpeople.org) of Suzy Waterschoot (suzywaterschoot@telenet.be). Meer info over de organisatie vind je op www.upwithpeople.org of op de Facebookpagina van Up with People.

Mis dit unieke event niet!

3 & 4 mei – 19.30 uur – Sporthal Kattenbroek – Kattenbroek 14 – 2650 Edegem | Toegang: volwassenen 25 euro | jeugd/kinderen 15 euro | Tickets via upwithpeople.org/edegem

Wil je meer lezen? Mensen zijn Media interviewde enkele Up with People-alumni. Het relaas lees je hier!

   

 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here