Uitvaartverzorging Eddy Heiremans, moeilijke momenten kunnen ook de mooiste zijn

  0

  Iedereen krijgt er ooit mee te maken: dat moment waarop je afscheid moet nemen van een dierbare. Het lijkt onoverkomelijk en toch is het ‘vaarwel’ zeggen een cruciale stap in onze rouwbeleving. Het is dan ook van onschatbare waarde om van het ogenblik van het loslaten een integer, persoonlijk en teder moment te maken. Voor jezelf, zodat het afscheid ook liefdevol en zelfs bemoedigend kan zijn, maar ook voor jouw dierbare, die niets minder verdient dan het allermooiste eerbetoon. Dan is het fijn dat iemand alle praktische bekommernissen op zich neemt en je de mogelijkheid biedt om je wensen zonder beperking om te zetten in werkelijkheid. Precies dat is wat Uitvaartverzorging Eddy Heiremans doet – je ‘ont-zorgen’ én ‘voor jou zorgen’.

  Vijf generaties ervaring

  Uitvaartverzorging Eddy Heiremans staat garant voor een uitgesproken persoonlijke en uiterst professionele aanpak. Huidig zaakvoerder Benjamien Heiremans kan dan ook een beroep doen op wel vijf generaties, oftewel 135 jaar ervaring.

  “De start van het familiebedrijf gaat terug naar de jaren 1880”, weet Benjamien. “Als kosterorgelist van de Sint-Janskerk “de Peperbus” begon Theophiel Heiremans toen als begrafenisondernemer. Al snel groeide zijn kantoortje uit tot een echt bedrijf met huisdrukkerij, rouwwagens, eigen rouwkapellen, enzovoort. Het bedrijf ging voort van vader op zoon, tot het in de jaren 1980, 1990 en 2000 met Eddy Heiremans, de vijfde generatie, een serieuze expansie ondervond. Filialen werden geopend en de eerste uitvaartcentra van Vlaanderen werden een feit. Die werken onder het label ‘Uitvaartcentrum.be’, dat meteen ook dient als keurmerk voor de beste zorg en kwaliteit.

  “… voor een waardig afscheid”

  Dat brengt ons meteen bij de kern van de visie van het bedrijf. Het woord ‘centrum’ mag je gerust letterlijk nemen – op één plaats vind je alles wat te maken heeft met afscheid nemen, wat ook weerspiegeld wordt in het motto van de zaak. “De drie puntjes staan voor alles wat we doen. Opvang, begeleiding, drukwerk, verhalen schrijven, bloemen maken, …”, licht Benjamien toe.

  Het team ondersteunt je in elk denkbaar aspect voor, tijdens én na de uitvaart. Zo nemen zij bijvoorbeeld contact op met overheidsinstanties, zorgen zij voor een fotograaf om het afscheid discreet te vereeuwigen in een mooi fotoboek, staan zij je bij met juridisch advies – wat je ook maar nodig hebt.

  ‘Veelzijdigheid’ is dan ook een sleutelwoord. Het spreekt voor zich dat traditioneel geïnspireerde uitvaarten tot de mogelijkheden behoren. Tegelijkertijd speelt Uitvaartcentrum.be ook volop in op innovatie en veranderende wensen. Voor alle overtuigingen en voorkeuren voorzien Benjamien en zijn team persoonlijke oplossingen die telkens tot in de kleinste details uitgewerkt worden. Zo beschikken de uitvaartcentra over diverse modulaire aula’s en zalen waar de plechtigheid en/of koffietafel vorm kan krijgen.

  Lees verder onder de foto

  Het laatste hoofdstuk

  De wetenschap dat iemand voor je klaarstaat, kan een enorme opluchting zijn en dat beseft Benjamien als geen ander. “Als bij een overlijden de grond wegzakt onder je voeten, staan wij er om je op te vangen”, verzekert hij. “Heel zorgzaam begeleiden wij je met troostende hand doorheen het rouwproces in jouw tempo zodat jij tijd en rust kan vinden om het verlies te verwerken. We schrijven mee aan het laatste hoofdstuk van levensverhalen, maken als het ware de cirkel rond en we zorgen ervoor dat elke schakel in een mensenleven de kans krijgt om dat laatste hoofdstuk te beleven op een manier die perfect aansluit bij de vorige hoofdstukken. De hoofdstukken waaraan ook die schakels hebben meegeschreven”, zo besluit Benjamien nog. Een mooie, geruststellende gedachte …

  www.uitvaartcentrum.be

  Foto’s: Uitvaartverzorging Eddy Heiremans

  Geen posts om weer te geven

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here