TV PLUS met Guy De Pré en Martine Prenen

0

Op zaterdag 16 november werd Stories tv, de zender op kanaal 40 van Telenet, TV PLUS. Het nieuwe themakanaal heeft twee pijlers: nostalgie en lifestyle & gezondheid.

TV PLUS pakt uit met enkele bekende namen. Radio 2-stem Guy De Pré, de man van het langstlopende radioprogramma (De Pré Historie), zal in verschillende programma’s opduiken. Muzikaal kadert en ontleedt hij bepaalde nummers en hij gaat terug naar de tijdsgeest waar ze zich afspeelden. ‘Hoezoe’ is dan weer een rubriek die de platenhoezen weer naar boven haalt. Guy zijn tweede passie, de oldtimer (Guy verkiest het woord klassieke auto) komt ook aan bod.

Voormalig Rode Loper-presentatrice, auteur en gezondheidscoach Martine Prenen zien we in het luik rond gezondheid en lifestyle. Ze krijgt onder meer de hulp van tv-dokter Sofie Lemmens, bekend van Is er een dokter in de zaal? en Familie-actrice Margot Hallemans.

Retro is er in de kookrubriek met oude recepten uit grootmoeders tijd met chef Alex Hanbuckers van de Zedelgemse Auberge ‘De Herborist’.

De dagelijkse gezichten op het scherm zijn Maarten Cox en Sarah De Backer. Dagelijks ook een portie Yesterdayland, dat deze zomer zijn 3de editie zag in Bobbejaanland en al door Stories tv gebracht werd.

Er wordt gewerkt met een vlot en overzichtelijk programmaschema.

We kunnen de zender zowat plaatsen in het gat dat Libelle tv heeft achtergelaten met nostalgie & life (verwijzende naar retro en gezondheid & lifestyle).

Meer info over de zender en de programma’s: www.tvplus.be

Tekst en foto: A. Charrin

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here