SUSKE EN WISKE: de Classicsreeks in nieuwe inkleuring en belettering

0

Suske en Wiske is door Willy Vandersteen begonnen in mei 1945 als Rikki en Wiske in De Nieuwe Standaard. In december1945 wordt dat Suske en Wiske, een serie die meer mogelijkheden biedt en waarvan albums zullen verschijnen. Er blijft ontzettend veel vraag naar die eerste jaargangen. Uitgeverij Standaard zorgt momenteel voor een heruitgavereeks die ze CLASSICS noemen. De nummers 21, 22, 23 en 24 van die reeks zijn inmiddels verschenen.

Het Spaanse spook

Met nummer 21 van de Classicsreeks, Het Spaanse spook, maakte Vandersteen destijds een spetterende entree in het weekblad Kuifje. Het spookt in het museum! Lambik, Suske en Wiske ontmoeten er het Spaanse spook. Ze worden meegenomen naar zijn tijdperk waar ze moeten strijden tegen de hertog van Alva om het dorp Kriekebeek te redden. (72 blz., 9,99 euro)

De Tartaarse helm

Als Suske een hypnotiseur redt, worden hij, Wiske en Lambik als bedankje onder hypnose gebracht. Daardoor belanden de drie in het Brugge van de 13de eeuw. Samen met de Italiaan Capitano Rabacolli trekken ze naar Venetië waar ze de opdracht krijgen Marco Polo te vinden omdat die een geheim wapen zou bezitten. Om de taak te volbrengen gaan onze vrienden op avontuur richting China. (Nummer 22 van de Classicsreeks, 64 blz., 9,99 euro)

De koddige kater

Dat grotten (onderaardse schuilplaatsen of wereld), geheimen verbergen, heeft Vandersteen meermaals gebruikt als motief. Ook in deze Koddige Kater (1964-1965), een lang ondergronds avontuur, wordt een geheim verborgen. Na een ruzie met Sidonia verdwijnt Lambik spoorloos om uiteindelijk weer op te duiken in de koelkast! Er is echter wat aan de hand, want een mysterieuze, zwarte wagen houdt halt bij het huis van Sidonia en wisselt morsetekens met Lambik uit. Wat hebben ze elkaar te vertellen? Lambik verklapt dat hij onder druk staat van een geheimzinnige Luxemburgse bende en vlucht. Onze vrienden trekken meteen naar Luxemburg en vermommen zich als speleologen. In een grot ontmoeten ze een kat die hen helpt Lambik te redden. (Nummer 23 van de Classicsreeks, 56 blz., 9,99 euro)

De Schone slaper

Lambik en Jerom worden achtervolgd door een wolk waarin Lili het feetje schuilt. Ze droomt ervan om Jerom eens in actie te zien als drakendoder. Als Lili haar toverstaf laat vallen, bevindt Jerom zich plots in een sprookjesland en staat er een echte draak voor zijn neus. Jerom wint het gevecht, maar wordt door de staart van de draak weggekegeld. Hij belandt verward en versuft op straat. Een dag later beginnen de geheimzinnigheden. Een mysterieuze bende is op zoek naar Lili’s toverstafje. Maar wie zijn ze? En waarom zoeken ze het stokje? (Nummer 24 van de Classicsreeks, 56 blz., 9,99 euro)

Reeks verschenen in de Classicsreeks

Het geheim van de gladiatoren, De duistere diamant, De schat van Beersel, De groene splinter, De koning drinkt, De Tamtamkloppers, De zwarte zwaan, Het gouden paard, De zwarte madam, De gezanten van Mars, De Wolkeneters, De wilde weldoener, Prinses Zagemeel, De stalen bloempot, De Bokkenrijders, De Apenkermis, De vliegende aap, Lambiorix, De Windmakers, Het hondenparadijs

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here