Streekvereniging Zuidrand werkt!

0

Op 27 maart ging in zaal Da Capo in Hove een persconferentie door, georganiseerd door Streekvereniging De Zuidrand. Een 200-tal organisatoren, partners, beleidsmakers en sympathisanten blikten terug op de verwezenlijkingen van de afgelopen periode en vooruit naar de plannen voor het komende werkingsjaar. Het was tevens een ideale gelegenheid om te netwerken.

Streekvereniging Zuidrand werd opgericht in 2017 als samenwerkingsverband tussen zes gemeenten (Borsbeek, Kontich, Hove, Lint, Edegem, Aartselaar) en stad Mortsel. Ze krijgt de steun van de Provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid en de Europese Unie. Ze werkt aan projecten op het snijvlak van natuur-, landbouw- en landschapszorg, open ruimte, erfgoedbeheer, toerisme en cultuurbeleving en wil op die manier de regionale identiteit versterken.

Ontmoeten en ontdekken

Hoves schepen van Cultuur Gerda Lambrecht heette de aanwezigen hartelijk welkom. Daarna was het de beurt aan Kontichs burgemeester Bart Seldeslachts, tevens voorzitter van Streekvereniging Zuidrand. Hij lichtte toe waar het in 2019 om zal draaien voor de vereniging. “2019 wordt een jaar van ontmoeten en ontdekken in de Zuidrand. Het afgelopen jaar heeft het Zuidrandteam hard gewerkt om de bestaande en nieuwe deelwerkingen op elkaar af te stemmen en te integreren in één overkoepelende werking. Nu die eerste stap genomen is, wordt het tijd om de Zuidrand echt te ontmoeten en te ontdekken.”

Zo kan je bijvoorbeeld op de Erfgoeddag (28 april) in verschillende gemeenten van de Zuidrand kennismaken met diverse oude ambachten. Op 12 mei, tijdens de Week van de Korte Keten, kan je bijvoorbeeld in Aartselaar proeven van een lunch met uitsluitend lokale hoeve- en streekproducten. Of ontdek de grote open ruimten in onze streek met de wandelkaart, de wandelapp of binnenkort met de nieuwe fietskaart.

Gedeputeerde Luk Lemmens garandeerde daarna verdere steun van de Provincie en benadrukte vervolgens het belang van samenwerking. Tot slot stelde coördinator Wannes De Laender het hele team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers voor aan alle aanwezigen.

Dit mooie, jonge samenwerkingsverband weet onmiskenbaar van aanpakken. Het zal ongetwijfeld tijdens de komende weken, maanden en jaren zorgen voor meer animo, openheid, duurzaamheid en verbondenheid in de Antwerpse Zuidrand. Proficiat!

Het fotoalbum van het evenement vind je op de Facebookpagina van Mensen zijn Media. Op www.dezuidrand.be kan je terecht voor meer info over de werking van de Streekvereniging.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here