Simonne Hermans … 90, hip en online!

1
Simonne Hermans 90

Simonne Hermans, voormalig pianolerares uit Genk, verhuisde, ook ingegeven door familiale redenen, in 2014 naar Mortsel. Net voet op Mortselse grond gezet, wandelde Simonne mijn klas binnen. Ze kwam bij LBC onder andere digitale fotografie volgen.

Bleek ze ook een vroegere collega van me te kennen. Dat schepte meteen vertrouwen.
Fit blijven, zowel geestelijk als lichamelijk, door lessen op LBC Mortsel te combineren met kine, fitness, bezoeken aan de opera, wandelen, autorijden en pianospelen en het maken van verre reizen, is haar levensdoel. Met haar pientere en creatieve geest, haar gezond gevoel voor humor en haar elegante persoonlijkheid, is ze al 7 jaar lang een gemotiveerd cursist in de vele modules die ze in al die jaren volgde bij LBC Mortsel.

Nu, op 17 mei 2021, 90 jaar jong, volgt ze nog steeds les! Code rood in de school noopte deze 90 jarige tot digitaal onderwijs. Wat een prestatie. Wekelijks zit Simonne met veel interesse en haar eigen dosis relativering klaar voor haar computerscherm. Zij, een uniek persoon met aparte blik op de leerstof, past zich nog steeds goed aan aan nieuwigheden. Ze wordt door haar medecursisten op handen gedragen. We wensen Simonne dan ook zeer graag via deze weg, maar straks ook zo persoonlijk mogelijk, nog vele gezonde jaren toe in ons midden.

Hip Hip Hoera!

Tekst en foto’s: Sanne Weckx – Digitale fotografie – LBC Mortsel

Simonne Hermans 90
Simonne Hermans 90

Geen posts om weer te geven

1 REACTIE

  1. Proficiat met je 90e verjaardag Simonne. Wat een prestatie! En nog even jong van geest..
    Op naar de 100 met nog vele fotosouveniertjes rjjker..
    Hartelijk gefeliciteerd vanwege Herwig Wouters – cursist 2e jaar module+ digitale fotografie LBC Mortsel..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here