Portret … van een zomerse aanwinst

0

Hoboken kun je gerust een groene gemeente noemen. En veel van dat groen vind je in het mooie park Sorghvliedt. Het is misschien niet zo groot van oppervlakte, maar draagt buiten de grasvlakten en de wandeldreven het prachtige districtshuis, de mooie koetshuizen, de gerestaureerde belvedère, een grote vijver met veel watervogels, een romantisch bruggetje en een avontuurlijke speeltuin onder de vleugels.

Toch mist het park iets, er is namelijk geen gelegenheid om eens te gaan zitten en te genieten van een verfrissende drank in de zomer of een verwarmende in de winter en dat is toch een must in elk park, die naam waardig.

Vroeger was er nog een cafeetje met een groot terras, waar het heerlijk vertoeven was, maar dat is met de grond gelijkgemaakt en nu is er niets meer.

Gelukkig kunnen we er sinds enkele jaren tijdens de zomermaanden terecht in een zomerbar. Het is altijd wel bang afwachten of er zich gegadigden melden om de bar open te houden, maar meestal lukt dat wel. De zomerbar bevindt zich vlak bij het mooie districtshuis, in en rond de oranjerie en geeft een wijd uitzicht op het park. Een ideale plek dus!

Daar dachten twee enthousiaste jonge vrouwen, Lien De Naeyer en Inge Dreezen, ook zo over.

Lien en Inge zijn geen groentjes in de horeca, want zij werkten al samen in een restaurant, waar Inge kok was en Lien zaalverantwoordelijke. Hun passie voor de horeca is zo groot dat ze op zoek waren naar een pand om een eigen zaak te runnen en toen ze via AG Vespa vernamen dat de mogelijkheid bestond om gedurende 5 maanden een zomerbar open te houden, trok dit hun belangstelling.

Nadat ze naar de fantastische locatie waren komen kijken, hebben ze niet lang getwijfeld om de zomerbar ‘ZoMeRiE ‘(zomer in de oranjerie) leven in te blazen. Halsoverkop hebben ze zich niet in dit avontuur gestort. Ze hebben eerst informatie ingewonnen bij hun voorgangers en kwamen zo te weten dat gemakkelijke stoelen, parasols en een goede menukaart zeer belangrijk zijn. Ik kan dit alleen maar beamen. Daarmee hebben ze uiteraard rekening gehouden. Je kunt gaan zitten op een comfortabele stoel onder een parasol, wegdromen in een strandstoel of plaatsnemen in de lounge, voor ieder wat wils dus.

Het mooie, gezellige kader nodigt je uit om plaats te nemen bij mooi weer, maar wat als de zon het laat afweten en de regen haar plaats heeft ingenomen? Geen nood, ook binnen is het heel gezellig en voor de liefhebbers worden er dan pannenkoeken gebakken, die je naar believen mag verorberen tegen de prijs van 3,5 euro.

De bijzondere initiatieven, zoals het organiseren van een brunch of barbecue, lokken ook veel volk.

De zelfgemaakte producten worden daarbij ten zeerste geapprecieerd.

Klantvriendelijkheid en vooral kindvriendelijkheid staan hoog in het vaandel van de uitbaters.

De klantvriendelijkheid uit zich vooral door aandachtig luisteren naar de noden van de klanten. Zo werd er aan kleine wensen van de klanten gewillig voldaan. Sinds kort staat er spaghetti op de kaart en kun je ook alcoholvrij bier krijgen, dit op vraag van de bezoekers.

De kindvriendelijkheid valt op door de aanwezigheid van een speelhoek, een koffer met verkleedkleren en de zandbak voor de allerkleinsten. Bovendien worden er elke zaterdagnamiddag knutselmomenten georganiseerd. Dat dit alles duidelijk tot de tevredenheid van de klanten is, merk je aan het steeds drukbezette terras.

Zin om met heel de familie te genieten van een lekker drankje, ijs, gebak, een croque of nacho’s met guacamole in een sfeervol park? Je weet nu waar je moet zijn. Hopelijk ontmoeten we elkaar daar eens, want wij (mijn man en ik) zijn ook regelmatige genieters van de ZoMeRiE.

Praktisch

De zomerbar vind je in Park Sorghvliedt in Hoboken, Marneflaan, open tot eind oktober 2019 van woensdag tot zondag van 12 tot 23 uur (bij regen tot 19 uur).

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here