Portret … van een lekker ontbijt in een kasteel in een mooi park

0

In een café, restaurant of bistro buiten zitten om iets te drinken of te eten (zelfs in de winter), wordt door heel wat mensen verkozen boven het binnen vertoeven. Tijdens mooie, warme dagen zitten de terrassen overvol en geeft het binnenzicht van de zaak een leeg en troosteloos aanzicht. Maar ook op frissere momenten, zeker door de buitenvuurtjes en de warme dekens die worden aangeboden, kiezen de mensen in de eerste plaats voor een plekje buiten.

Zelf vind ik het ontbijt bij uitstek geschikt om in de openlucht te gebruiken en als het dan een mooie zomerdag is en je zelf niet over een tuin of groot terras beschikt, dan ga je op zoek naar een mooie en gezellige plek om buiten te kunnen ontbijten.

Ik zocht en ik vond een geschikte plaats in het Rivierenhof in Deurne. Het Rivierenhof is een provinciaal domein en met zijn 132 ha het grootste park in Antwerpen. Via mond-tot-mondreclame was ik te weten gekomen dat het daar gevestigde Kasteel Rivierenhof, een restaurant in een neoclassicistisch kasteel uit 1779, beschikt over een groot terras en … dat je er een lekker ontbijt tegen een goede prijs krijgt voorgeschoteld. Tja, dat zag er wel aanlokkelijk uit! En ik kwam zeker niet bedrogen uit. Het terras is behoorlijk groot en ligt vlak bij een vijver. Het uitzicht alleen is al de moeite waard. We (mijn echtgenoot en ik) werden bovendien zeer vriendelijk onthaald en dat is voor mij altijd een geweldig pluspunt. Omdat we beschikten over een Bongobon moesten we niet kiezen tussen verschillende ontbijten. Wij kregen het ontbijt met bubbels te verorberen en dat was zeker naar onze smaak. Naast ons kozen ze voor een luxeontbijt. Ik kon het niet nalaten om eens stiekem te loeren wat dit inhield en ik moet zeggen dat mij dat ook best zou smaken. De openlucht en de groene omgeving verhoogden onze appetijt, om maar eerlijk te bekennen dat we goed en redelijk veel gegeten hebben.

Nagenietend van een extra koffietje, namen we de tijd om eens goed rond te kijken. Het eerste wat ons opviel, was de gezellige drukte. Toen wij er aankwamen, was er nog maar weinig volk, maar nauwelijks een uurtje later was het terras al flink dichtgeslibd. Ook op de wandelpaden liepen veel meer mensen rond, vooral veel joggers.

Ons oog viel ook op de tekst op ons tafeltje in verband met ‘De Grote Schijn’. Na even nagevraagd te hebben bleek dit te slaan op een magische avondwandeling over een feeëriek verlicht pad in het Rivierenhof. Die totaalbeleving had blijkbaar de 1ste keer plaatsgevonden in de herfstvakantie van 2018 en wordt wegens het overdonderende succes herhaald in het najaar van 2019.

Daaraan deelnemen kon nu niet, maar na ons ontbijt een wandeling in het zonnetje zagen we wel zitten. Het was heel lang geleden dat we nog eens in dit park geweest waren en we waren wel benieuwd. We kuierden zomaar wat rond en hadden ogen te kort om alles te kunnen aanschouwen. Het is er zo mooi, zo rustig, zo sereen. Niet verwonderlijk dat ook Ivo Pauwels, een bekend acteur, deze plek heeft uitgekozen om tot rust te komen (gelezen in De Zondag).

Tijdens onze korte wandeling het hele park aandoen, was niet mogelijk. We moeten dus waarschijnlijk nog veel zien. Nog eens terugkeren is de boodschap en dan het luxeontbijt toch eens zelf proeven …

Toegang tot het park dicht bij het kasteel vind je ter hoogte van de Turnhoutsebaan 244.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here