Politiezone HEKLA huldigt personeel UZA

0
Politiezone HEKLA huldigt personeel UZA

Sinds de uitbraak van het coronavirus is het alle hens aan dek in onze ziekenhuizen en dit dag en nacht. Ook het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem draait op volle toeren in de strijd tegen het virus.

Als organisatie wilde de politie dan ook graag steun betuigen aan alle zorgverleners van het hele land. De lokale politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) deed dit op donderdag 9 april 2020 met een impressionante applausactie ter hoogte van de helihaven van het Universitair Ziekenhuis.

Met een karavaan van 20 politiewagens, twee motards en vijf fietsen – in totaal meer dan 50 manschappen – verzamelden ze iets voor 15.00 uur achter het hoofdgebouw. Om 15.00 uur stipt bedankte een officier via megafoon de meer dan 150 aanwezige zorgverstrekkers (verpleegkundigen, artsen, chirurgen, fysiotherapeuten, spoed, logistiek, …) in naam van het korps voor hun inzet voor heel onze bevolking. Aangezien het UZA op het grondgebied Edegem ligt en één van de referentiecentra is voor de aanpak van de COVID-19-crisis, koos de politie deze plaats uit voor de steunactie. Verschillende personeelsleden van het UZA bedankten op hun beurt de politie voor haar inzet.

De burgemeesters van Edegem (Koen Metsu) en Hove (Koen Volckaerts) waren ook aanwezig om hun steun uit te drukken. De andere burgemeesters waren verontschuldigd wegens bestuurlijke plichtplegingen.

Na de hulde trok de politiekaravaan nog naar het Edegemse WZC Immaculata aan de Oude-Godstraat om er ook de zorgverleners moreel te ondersteunen.

Mondmaskers en schorten

Vandaag woedt er ook een strijd om mondmaskers en medische schorten om verplegend personeel te beschermen. Buitenlandse leveringen zijn soms niet zo doeltreffend als wordt aangekondigd.

Het UZA heeft daarom een dienst opgezet om mondmaskers en schorten te recupereren na gebruik. Ze worden volledig gedesinfecteerd en kunnen twee- tot driemaal gebruikt worden voor ze naar de afvalcontainer gaan.

In de inkomhal van het UZA worden alle bezoekers ook gecontroleerd op koorts.

Samen sterk tegen corona!

Tekst & foto’s: © Luc Van den Weygaert

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here