Parkili Festival zet zich in voor Parkinsonpatiënten

0


Op zondag 24 juni van 13 tot 18 u. organiseren Curieus Mortsel en de vzw Parkili met steun van Bar4 een event voor Parkinsonpatiënten, hun omgeving en het brede publiek in Fort IV. Een programma vol beweging, niet toevallig, want bewegen is gezond en noodzakelijk voor iedereen maar van levensbelang voor Parkinsonpatiënten.

Het event zal geopend worden door de ambassadeur van Parkili, acteur en regisseur Peter Thyssen. Heel wat vrijwilligers waaronder een aantal jonge Parkinsonpatiënten zetten hun schouders onder dit gebeuren. Met het event wil men onder andere de patiënten zelf uit hun isolement halen en hen maximaal informeren over de mogelijkheden die ze hebben. Anderzijds willen ze ook meer begrip vragen van de samenleving en de aandacht vestigen op het feit dat ook jonge mensen getroffen kunnen worden door de ziekte.

Het is voor Parkinsonpatiënten vaak moeilijk om hun weg te vinden in het sociaal kluwen van ondersteuningsmogelijkheden, en ze blijven te vaak in de kou staan, zowel op financieel als sociaal vlak. Parkili blijft zich inzetten om deze wantoestanden aan te kaarten en letterlijk en figuurlijk grenzen te verleggen. Vorig jaar beklommen ze nog de Kilimanjaro. Ook met dit initiatief, samen met Curieus Mortsel en met steun van bar4, hopen ze Parkinsonpatiënten, hun omgeving, het brede publiek en niet te vergeten de beleidsmakers in dit land te informeren, te sensibiliseren en bovenal te doen bewegen!

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here