Op vakantie in België

1
Op vakantie in België

We schrijven dit stuk half mei, er is nog onduidelijkheid of en hoe we ons binnenkort mogen verplaatsen. We kunnen wellicht wel op vakantie in ons eigen Belgenlandje. Vergis u niet, ook België heeft heel wat te bieden, niet alleen zijn er de Ardennen en ’t zeetje. Denk ook aan onze prachtige, historische steden, tal van musea (ook op kindermaat!), fiets- en wandeltochten wat we weer hebben leren te waarderen tijdens deze coronatijden, … en zoveel meer! Mag ik u inspireren? Lees dan zeker verder.

Onbekend en dus ook onbemind zijn vaarvakanties. Denk aan een mobilhome, maar dan op het water. Bovendien heb je géén vaarbewijs nodig. Er bestaan boten in alle geuren en kleuren, gaande van klein en eenvoudig, tot groot en luxueus … en alles daartussenin! Héérlijk toch, rustig genieten van een glaasje frisse wijn en lekkere BBQ op je dek. Het zachtjes kabbelende water wiegt u ‘s avonds in slaap. In België start uw vaarvakantie in Nieuwpoort. Vanaf hier kan u de Westhoek ontdekken, een ongeschonden stukje Vlaanderen.

(lees verder onder de foto)

Of wat dacht u van een deugddoende fietsvakantie? U hoeft van niets wakker te liggen, de routes zijn helemaal uitgestippeld. Bovendien wordt er bij een fietsrondreis voor uw bagage gezorgd en wordt deze van hotel naar hotel gebracht. Wat denkt u ervan om onze kunststeden o.a. Brussel, Gent en Brugge al fietsend te ontdekken, afgewisseld met prachtige landschappen? Ook de bosrijke Kempen met de abdij van Postel en de Priorij van Corsendonck bieden heel wat fijne fietsroutes, een ware verwennerij voor lichaam en geest!

Bent u toch wat avontuurlijker aangelegd? Fan van kajak of rafting? U ontdekt graag en vindt speleologie wel tof? Op zoek naar adrenaline in een deathride of touwenparcours? Liever graag een flinke uitdaging in de benen met een klimparcours of fikse wandeling? Zo kunnen we nog heel wat bedenken! Wat dat betreft zijn de Ardennen zeker een aanrader. U kan zich eens helemaal uitleven, dat kan deugd doen.

(lees verder onder de foto)

Wat deze vervelende corona ook met zich meebrengt, is dat heel wat ondernemers creatief aan de slag gaan. Velen proberen op een veilige manier hun producten te verkopen. De meesten onder ons kennen waarschijnlijk wel restaurants die hun menu’s nu online aanbieden, maar zo zijn er ook heel wat hotels, B&B’s, vakantiewoningen die, met een originele toets, leuke vakanties aanbieden voor elk wat wils. Denk aan een pony-verwenvakantie, whisky- of cognacproeverijen, Ieper ontdekken op kindermaat … Zo ziet u maar, België is zo rijk en toch durven we het te vergeten. Misschien nog juist even naar Sabine of Frank bellen en een zonnetje bestellen … 😉

treiskoffertje.be

Geen posts om weer te geven

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here