Ons laatste duwtje voor de Warmste Week

0

Morgen gaat de Warmste Week van start en je kan er nog amper naast kijken. Geen wonder ook, want elk jaar wordt de inzamelactie van de openbare omroep grootser – er worden steeds meer goede doelen en warme acties geregistreerd. In 2017 werd voor het eerst de kaap van 10 miljoen euro gehaald; vorig jaar kwam er meer dan 17 miljoen euro in het laatje, een pak meer dan het dubbele van de editie twee jaar ervoor. Een exponentiële stijging dus, die het beste doet verhopen voor de editie van dit jaar! 

Elk jaar zijn er een heleboel aangrijpende, originele en vaak ook hilarische verhalen te rapen tijdens de Warmste Week. Actievoerders en vrijwilligers hebben de meest uiteenlopende redenen om het beste van zichzelf te geven en de respons die ze krijgen op hun acties is vaak overweldigend. Wie dacht dat er geen solidariteit of geen altruïsme meer leeft in onze maatschappij, krijgt deze week weer lik op stuk.  

Aan de zijlijn blijven terwijl Vlaanderen zich zo verenigt, is geen optie. Daarom zetten wij graag nog één keer onze eigen actie in de schijnwerpers. Voor alle twijfelaars vatten we hier nog eens samen waarom je onze warmste kerstwenskaarten in huis zou moeten halen! 

Om Ferre te eren 

Als kleine jongen al voelde Ferre dat hij een missie had: hij zou mensen helpen. Als dokter, als dansleraar of nog iets anders – dat zou nog moeten blijken. Maar helpen zou ‘ie. Via With Love by Ferre worden Ferres vrijgevigheid en joie de vivre nu verder verspreid door het hele land. Help hem helpen, want met jouw steun leeft Ferre verder!  

Omdat ziek zijn alleen al lastig genoeg is 

Ziek zijn is lastig. Zwaar ziek zijn is keihard, zeker voor een kind. Als een kind dan ook nog eens zijn vertrouwde, gezellige omgeving moet achterlaten voor een lang verblijf in het ziekenhuis of in een revalidatiecentrum, dan zijn hoop en blijdschap soms ver te zoeken. Om toch weer een lach op een jong gezicht te toveren, zorgt With Love by Ferre daarom met veel plezier voor leuke decoratie. Daarbij hoort gepersonaliseerd materiaal om een kamer te decoreren en ze om te toveren in een thuis-weg-van-thuis, net zoals die van Ferre vroeger al. In verschillende ziekenhuizen werden hele afdelingen al omgetoverd in gekke oerwouden, betoverende wouden, en meer. Daar mogen er gerust nog een hele hoop bij komen. ‘Weg kil, hallo chill!’!

(lees verder onder de foto)

Omdat je iemand blij maakt 

… en zo ook jezelf! Kerst blijft het uitgelezen moment om iedereen het allerbeste te wensen, aan iedereen te laten weten dat hij of zij niet vergeten wordt. Voor een heel aantal mensen heb je ongetwijfeld een bijzondere, persoonlijke wens; anderen wil je gewoon laten weten dat je aan hen denkt. Twijfel niet, want elke wens is een klein vlammetje! Wedden dat een vleugje positieve karma vlot z’n weg naar jou terugvindt? 

Omdat het volgend jaar weer kerst is 

Ben je een vroege vogel en heb je je kerstkaarten al aangekocht of zelfs al verstuurd? Geen punt – er staat geen jaartal vermeld op onze kaarten, je kan ze dus zonder problemen ook volgend jaar nog versturen. Of het jaar daarna of daarna …  

Omdat je met een kleine bijdrage een grote aankoop doet

Voor één euro krijg je al een van onze warmste kerstwenskaarten, inclusief bijpassende envelop. De hele opbrengst, 67 eurocent per kaart, gaat integraal naar de Warmste Week. Je haalt de kaarten bij ons of bij een van onze partners. 

Mensen zijn Media, Sint-Benedictusstraat 134 Mortsel 

Café Den Breughel, Kioskplaats 84 Hoboken 

Lingerie Mussenburg, Molenstraat 21 Kontich 

BedtimeMechelsesteenweg 144 Edegem 

Keurslager De Belie, Jozef Wautersstraat 24 Berchem 

Maccabi Sports & Events Center, Maccabilaan 32 Hoboken 

Foto’s: With Love by Ferre 

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here