Officiële opening woonhuis De Kompanie – 7 mei 2022

0
Officiële opening woonhuis De Kompanie - 7 mei 2022

Op 7 mei gebeurt het: de officiële opening van woonhuis De Kompanie, in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. Het wordt een schitterend feest met zang en dans, een hapje en drankje, rondleidingen en presentaties. En natuurlijk kan je kennismaken met de bijzondere jongeren en hun begeleiders.

Wat mag je allemaal verwachten?

Het begint allemaal om 10.00 uur. Naast de officiële opening door minister Wouter Beke, Burgemeester en schepenen van de stad Mortsel zijn er live optredens, kinderanimaties en natuurlijk lekkernijen om de innerlijke mens te versterken. Polleke (Ben Rottiers) van PC De Kampioenen komt langs, coverband De Clintons geven het beste van zichzelf, je kan meerijden in een zijspan, dansen op de klanken van dj Jeroen, meezingen met het Kompanielied en nog zoveel meer.

Oh ja, en barbecueën kan ook, met heerlijke gerechten voor vleeseters en veggies. Schrijf je in vóór 2 mei.

Bekijk het volledige programma, hier kan je ook inschrijven voor de BBQ.

Een droom wordt werkelijkheid

Even terugspoelen naar het jaar 2013. Een aantal ouders van een kind met een beperking zetten hun schouders onder de oprichting van een inclusief creatief atelier voor personen met een verstandelijke en/of een motorische beperking. De atelierwerking – op dat moment ondergebracht in kunstencentrum Kaleidoscoop – blijkt al snel een succes en er ontstaan hechte vriendschappen. Deze groep ouders blijft dromen over een groter project dat vooral een antwoord biedt op die ene vraag: “Wat gebeurt er met onze zoon of dochter wanneer wij de zorg niet langer kunnen dragen?” Blijven wachten tot een oplossing wordt aangereikt heeft weinig zin. Daarom nemen enkele ouders het heft in eigen handen en zo ontspringt de droom om een kleinschalig woonproject op te richten met dagbesteding voor 15 jongvolwassenen waar ze beschikken over een eigen studio en een aantal gemeenschappelijke ruimtes die ze delen met elkaar. Ondertussen zijn die studio’s allemaal bewoond. In de dagwerking is nog ruimte – er is plaats voor 26 personen.

De start van het woonhuis

Het woonhuis en het koffiehuisje worden opgetrokken in pakweg negentien maanden. Na weken van schoonmaken, verhuizen en inrichten nemen de eerste jongeren op 3 januari 2022 hun intrek in hun nagelnieuwe studio. Best een ingrijpende gebeurtenis want het voelt toch een beetje raar aan, dat alleen gaan wonen. Dag na dag zoeken de jongeren en hun ouders samen met de begeleiders en het zorgteam hun weg in dit nieuwe verhaal. Met vallen en opstaan nemen zij zelf de regie van hun leven in handen.

Tekst gaat verder onder de foto

DCIM100MEDIADJI_0101.JPG
Het woonhuis van De Kompanie

Koffiehuisje/bistro

Op woensdag 2 maart is er opnieuw reden voor een klein feestje, daar, op de hoek van de Mayerlei en de Pastoor Van der Auwerastraat. De opening van het koffiehuisje/bistro en winkeltje is een feit! Zin in een kop lekkere koffie, of iets zoets? Even gezellig bijpraten met vrienden bij een hapje of een drankje op het terras? Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag ben je hartelijk welkom van 11 tot 17 uur. De jongeren ontvangen en bedienen je met de glimlach! Op donderdag is er een caféavond van 20 tot 24 uur.
De jongeren gaan met veel enthousiasme aan de slag in de keuken van het koffiehuisje om heerlijke pannenkoeken te bereiden. Toch kunnen we af en toe achter de schermen nog een paar helpende (vrijwilligers)handen gebruiken. Misschien iets voor jou?

Winkeltje

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een verjaardag of gewoon zomaar? Breng dan eens een bezoekje aan het winkeltje met de zelfgemaakte producten (limoncello, vetschalen en vogelhuisjes, verschillende soorten confituur, kaarsen …).

Meer info

Woonhuis De Kompanie – Pastoor Van der Auwerastraat 18 – 2640 Mortsel – tel. 03 34 34 000 – rita.vanderspiegel@telenet.be – dekompanie.net

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here