Plak een zegel … Plant een boom!

0
Plak een zegel ... Plant een boom!

De tweede golf van coronabesmettingen gijzelt heel wat mensen opnieuw ‘in hun kot’. We dienen onze contacten te beperken tot een minimum en horeca en evenementen werden een ‘no go’-zone. Gelukkig blijven velen niet bij de pakken zitten en maken ze het beste van wat wél nog kan. Zo trekken jong en oud de natuur in, wat voor veel mensen een unieke, aangename en zelfs helende ontdekking is.

Oakland vzw plant graag jouw boom

Bruno Van Orshoven (48), zaakvoerder van Vidi-Square, richtte in 2015 de vzw Oakland op. Gedreven door een passie voor bomen en met een leefbare wereld voor zijn -en onze- (klein)kinderen als langetermijnvisie, steekt Bruno heel wat tijd, energie en middelen in het aanplanten van bomen. Binnen zijn vzw gaat iedere eurocent naar meer bos, meer biodiversiteit, meer natuur, meer zuivere lucht; kortom, een betere wereld!

“Ik geloof in het nut en de helende kracht van de natuur en ben overtuigd dat we economie, cultuur en het leven ‘tout court’ moeten integreren in een gezond klimaat”, zegt hij. Steeds meer mensen vinden dit, maar Bruno slaat wel de hand aan de ploeg. Met de steun van vrijwilligers wanneer het kan en geheel alleen wanneer het moet, werkt hij in zijn bossen. Oakland is dan ook geen hiërarchische organisatie met hoge exploitatiekosten, maar een ‘hands-on’-vzw die werkelijk in het veld of bos staat!

Plakken is helpen

Om de aankoopkosten van de vzw zoveel mogelijk te dekken, bedenkt Bruno creatieve oplossingen. “Vorig jaar ontwierp ik unieke prior-postzegels met het logo van Oakland. Die verkopen we voor 2,50 euro, zodat elke zegel 1,40 euro voor de vzw genereert. En laat dat nu net de prijs zijn van een boompje, dat we met veel liefde en plezier planten. Niet in het verre Afrika, maar hier voor onze eigen kinderen en kleinkinderen”, zegt Bruno enthousiast. “Veel particulieren en bedrijven weten waarmee ik bezig ben en kopen de postzegels voor het versturen van eindejaarsdrukwerk. Omdat de actie een groot succes was, herneem ik ze dit jaar.” Zegels kopen kan via www.oakland-vzw.be/shop. Voor bedrijven die minimum 10 vellen van 20 aankopen, voorziet Oakland graag een officiële factuur en een plekje op de webshop met hun logo.

Bruno Van Orshoven van Oakland vzw bij bomen die in 2015 amper 1 meter hoog waren

Dit jaar start Oakland ook met de verkoop van mezenhuisjes om de processierups te bestrijden. “Gratis voedsel voor de meesjes en een natuurvriendelijke manier om te zorgen dat jouw boswandeling geen allergische reacties oplevert”, lacht Bruno. “De mezenkastjes kunnen door ouder en (klein)kind of in scholen in elkaar worden geknutseld, wat een educatieve meerwaarde is.”

Meer info in de shop op oakland-vzw.be/shop. Volg Oakland vzw op hun Facebookpagina of via Instagram en weet dat jouw kleine bijdrage effectief een groot verschil kan maken.

oakland-vzw.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here