Nieuwe strips in reeksen

0

Stripverhalen die in reeksverband (al dan niet op elkaar voortbouwend) worden gepubliceerd zijn niet nieuw. Ze vormen voor de creatievelingen die ze bedachten en in beeld brachten zelfs een bijkomende bonus nadat ze in kranten of tijdschriften gelanceerd werden. Waar is de tijd dat ik zelf krantenstrips uitknipte en op stuntelige manier aaneenkleefde of -niette. Vandaag wagen stripuitgevers zich aan nieuwe albums zonder voorgeschiedenis.

Een overzicht van nieuwe, recente stripreeksen

BADLANDS 1 (Het uilenkind)

De knappe Perla is van Spaanse afkomst. Eind 19de eeuw wil zij het raadsel van haar familie-erfenis oplossen. Zij maakt gebruik van een wonderlijke kubus en documenten over esoterische geheimen van allerlei indianenstammen. Perla en drie ingehuurde krachten (een indiaan, een Franse professor en een beresterke kleurling – het doet me sterk denken aan Frank Van Dijck, alias Franklin Frehman in zijn Vlaamse Filmpjes-verhalen over de ‘drie duivels’ – een reusachtige Texaan, een Mexicaan met een stiletto in zijn gordel en een indiaan -) trekken zuidwaarts en belanden in verlaten pueblo’s in de woestijn en dat leidt tot confrontaties met geesten en heksen.

Scenario: Eric Corbeyran, tekeningen: Piotr Kowalski, Uitgeverij L, 48 bladzijden, 8,95 euro

DE JEUGD VAN ALEX 1 (De kindertijd van een Galliër)

Na de reguliere series over de Gallo-Romein Alex en de oudere Alex is nu een derde reeks van start gegaan over Alex, bedoeld voor een jeugdig publiek. Het verhaal vertelt over de politieke positiebepaling van de vader van de jonge Alex ten opzichte van de Romeinen en Julius Caesar in het bijzonder. Na een stripverhaal van 48 bladzijden volgen er nog dossierpagina’s met allerlei historische weetjes voor kinderen. Een best aardige poging de geschiedenis wat meer open te gooien voor een echt jong publiek.

Scenario: Laurent Liebesart, tekeningen: Marc Bourgne, Uitgeverij Casterman, 56 bladzijden, 7,95 euro

RENAISSANCE 1 (Ontheemd)

In 2084 is de planeet aarde grotendeels onder water gelopen. De mensheid vecht om te overleven en overal vinden burgeroorlogen plaats en breken epidemieën uit. Buitenaardse superieure en beschaafde wezens die de beste bedoelingen lijken te hebben, grijpen in. Ook in Parijs.

Veelbelovend eerste deel van nieuwe SF-strip die ook voor niet-SF-liefhebbers goed te pruimen is.

Scenario: Fred Duval, tekeningen: Emem, uitgeverij Dargaud, 64 bladzijden, 8,20 euro

DE DALTONS 1 & 2 (De eerste dode & De laatste dag)

Dit zijn de Daltons zonder Lucky Luke! De dood van zijn oudste broer, alias de sheriff Frank Dalton, brengt Bob Dalton terug van Coffeyville naar het ouderlijke huis, waar hij zijn broers Emmett en Grattan ontmoet. De boers worden hulpsheriffs, door het leger betaald. Omdat het salaris niet regelmatig wordt uitbetaald laat Bob zich door alcoholsmokkelaars omkopen en de misdaad wenkt opnieuw! Zij richten een bende op met echte killers. Een slechte reputatie laat niet op zich wachten. Besloten wordt de bank van Coffeyville te beroven. Dit is eigenlijk het ware verhaal van de gebroeders Dalton nog voor ze Lucky Luke ontmoetten. Erg boeiend bedacht door Olivier Visonneau en lekker in beeld gebracht door Jesus Alonso. Dit is geen Morris, maar de sfeer mag er zijn.

Uitg. Silvester Strips, 56 bladzijden, prijs: 8, 95 euro

FRIGIEL EN FLUFFY 1 (Het mysterie van de verdwenen watermeloenen & Iedereen beroemd)

Soms zijn games gebaseerd op strips. Hier is het net omgekeerd, want de oorsprong is de game MINECRAFT met de lotgevallen van de tovenaarsleerling Frigiel, zijn hondje FLUFFY, zijn vriendje ABEL en zijn vriendinnetje ALICE. In dit eerste album gaat het over verdwenen meloenen en enge zombies. In het tweede album wordt ingespeeld op een thema waarmee kinderen dagelijks te maken hebben: beroemd worden. Fragiel en zijn vrienden gaan op bezoek in Famous, een stad waar alles kan. Frigiel doet mee aan een tornooi, omdat hij de populairste held aller tijden wil worden.

Scenario: Jean-Christophe Derrien, tekeningen: Minte, Uitg. Silvester Strips, 48 bladzijden per deel, prijs per deel: 7,95 euro

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here