Nieuwe dansstudio feestelijk ingehuldigd in Kontich

0

KONTICH – In het bijzijn van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) werden de nieuwe studio’s van Het DansAteljee aan de Meylweg officieel ingehuldigd. Er zijn nu al 620 leden ingeschreven, 20% meer dan op de vorige locatie.

Vroeger was Het DansAteljee gevestigd aan de Pronkenborgstraat in een leegstaand fabrieksgebouw. Omdat de huurovereenkomst afliep en de studio te klein werd, moest artistiek leidster en bezielster Leen Bridts op zoek naar een nieuwe en ruimere locatie. Die werd gevonden in de sport- en recreatiezone aan de Meylweg. Het perceel werd aangekocht met het geld dat de familie Bridts in een vzw investeerde. De nieuwe dansstudio bestaat uit vijf danszalen met de nodige accommodatie en een cafetaria.

De werkzaamheden startten op 18 januari 2018. Op 7 november kon de verhuizing plaatsvinden. In de Pronkenborgstraat waren 520 leden, nu zijn er al 620 leden ingeschreven. “En er is nog een enorme wachtlijst voor het volgende schooljaar”, zegt Chris Bridts, vader van Leen.

Naast ballet zijn er nog verschillende andere danssoorten die worden aangeleerd, zoals funk, hiphop en breakdansen voor jongeren van 5 tot 15 jaar. Daarnaast zijn er mama’s van 20 tot 50 jaar die eenmaal per week komen dansen, zonder aan competitie deel te nemen. Alle groepen worden opgeleid en begeleid door 23 lesgevers en balletmeesters, onder wie een aantal vrijwilligers.

Naast de aankoop van de grond gebeurde de financiering voor een totaalbedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro, door eigen spaarcenten, een renteloze lening van de gemeente en een lening van 350.000 euro.

In haar openingstoespraak kon Leen Bridts, die ook de artistieke leiding heeft, haar blijdschap niet onderdrukken. “Het gebouw staat er en het is zoals wij het gewild hebben, dankzij de medewerking van onze twee architecten en de spontane hulp die we kregen van de ouders van de kinderen”, sprak Leen Bridts tot de toehoorders. “Een bijzondere dank gaat naar mijn ouders. Ze wonen hier bijna. Ze doen het papierwerk en andere administratie. Ze komen zelfs ’s nachts tot hier gereden als het alarm afgaat. Ik had de bouw wel onderschat. Mijn man noemt het ‘a never ending story’. Ik zou hem beterschap willen beloven, maar dat kan ik hem echt niet garanderen, want nu komen nog het nieuwe festival en de nieuwe inschrijvingen, maar dat is al 20 jaar zo. We doen het met plezier voor alle dansers. Zelfs onze kinderen komen hier hun huiswerk maken.”

Schepen van Sport Luc Abrams (Open Vld) ging vooral in op de geschiedenis van Het DansAteljee. “In 2000 hoorde ik voor het eerst over Het DansAltejee”, vertelt Luc Abrams. “Van de toenmalige burgemeester Jef Van linden kreeg ik de opdracht voor de vereniging een overeenkomst op te stellen voor het gebruik van de zaal in het Sint-Jozefinstituut. Het was toen dat ik de familie Bridts leerde kennen. De vereniging groeide tot één van de grootste sportclubs van de gemeente. In 2006 telde ze al 445 leden. Ergens in 2007 moest er gezocht worden naar een ruimere locatie, die gevonden werd aan de Pronkenborgstraat in een oud magazijn. Na renovatie werd het de nieuwe dansstudio. Het Autonoom Gemeentebedrijf betaalde de huur en de inrichting was voor rekening van Het DansAteljee”, herinnert Luc Abrams zich nog.

“Mijn taak als minister van Sport bestaat erin om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Maar er is meer: sport is iets sociaals. Je komt met andere mensen in contact. Dan moet je een goede infrastructuur en mensen met een groot (sport)hart hebben. En Leen heeft dat zeker”, loofde minister Philippe Muyters Leen Bridts.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here