Niet de zoveelste coverband!

0

Op 4 juni lanceerde Mensen zijn Media de nieuwe PUUR Mortsel Zomer in Blauwe Regen (lees er hier meer over). Kempens duo LuNa kwam langs om het geheel op te luisteren.

Na de speeches was het de beurt aan LuNa om een swingend orgelpunt aan een reeds fijne avond te breien. Een gitaar en een stem, maar oh zoveel meer. Voor wie eerder al eens aanwezig was op een event van Mensen zijn Media, zal LuNa (Luc Canters en Nathalie Van den Meutter) geen nobele onbekende zijn. Een coverband, maar eigenlijk eentje die er geen is. Niet in de traditionele zin van het woord in ieder geval. Niks duffe, uitgedunde versies van nummers die ondertussen al zo standaard bij het genre horen dat ze eerder de roepnaam “platgespeeld” dan “tijdloos” zouden moeten krijgen. LuNa maakt van elk nummer echter gewoon een eigen ding. Zowel gitarist Luc als zangeres Nathalie gebruiken volop effectloopjes om extra lagen in het, overigens uiterst diverse, repertoire te steken. Op sommige momenten kijk je dan ook eens in je glas of er niet iets extra’s in je drank is geslopen. Er staan namelijk nog steeds slechts twee mensen op het podium, maar je hoort een volledig uitgeruste band, maar steeds intiem, nooit aangezwollen of hoogdravend. Waar mensen eerst nog dachten achtergrondmuziek te krijgen, ging de aandacht steeds meer naar het duo vooraan. Dichter en dichter. De dansbenen op stal houden, werd dan ook snel overboord gegooid door vele gasten.

Muzikaal was er ook voor ieder wat wils. Klassiekers als Billie Jean en You’ve Got The Love werden vrolijk afgewisseld met hedendaagse sexy swingers als Shape Of You en Crazy van Gnarls Barkley. Maar er was ook plaats voor reflectieve enkelbijters als Back To Black en Rolling In The Deep. De laatste een geesteskind van de oh zo aimabele Adele, die trouwens nog eens de revue mocht passeren met een persoonlijke toegift aan ons adres: Someone Like You. Wij kwamen in ieder geval armen te kort voor zoveel kippenvel. Het eeuwig dansbare Get Up van James Brown was het slotstuk van een muzikale trip én uppercut om ‘u’ tegen te zeggen. Het aanhoudende applaus was dan ook meer dan verdiend. Wij hopen stil dat ze Luc en Nathalie ooit nog eens samen in een en dezelfde kamer krijgen met bijvoorbeeld Matt Berninger van The National. Of laten we al eens beginnen misschien met iemand als Tourist Lemc. Muzikaal vuurwerk? Met zo’n klasbakken kan het haast niet anders.

Foto’s: © Wilfried Deferme

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here