Mi Boutique … een unieke modezaak in het hartje van Hove

  0

  Sinds oktober 2018 kreeg het centrum van Hove er een mooie modezaak bij. Volgens Michelle Geudens uit buurgemeente Lint was Hove een ideale locatie voor het opstarten van haar damesmodeboetiek. Het buikgevoel van de dynamische jongedame uit de Kempen blijkt helemaal te kloppen. Steeds meer mensen vinden hun weg naar Mi Boutique en dat heeft niet alleen te maken met de uitstekende ligging, maar zeker ook met de vakkennis en de sympathieke en enthousiaste uitstraling van de eigenares en zaakvoerster.

  Bij haar studiekeuze Mode liet Michelle zich al voluit leiden door haar passie. “Het bedenken, ontwerpen, tekenen en kiezen van stoffen was van meet af aan helemaal mijn ding. Na het succesvol beëindigen van mijn studies, belandde ik in de televisiewereld, waar ik het haar en de make-up verzorgde voor de acteurs in diverse series, zoals ‘Vermist’, ‘Als de dijken breken’, … en ook voor tv-producties en reclamespots”, vertelt Michelle enthousiast.

  “Tijdens mijn werk voor televisie startte ik bovendien met een side-business met gezellige shopavonden bij mensen thuis. De modekriebels kwamen helemaal terug en ik gingen zelf collecties inkopen. Daarmee organiseerde ik vervolgens shoppings bij de mensen thuis. Voor ik het goed en wel besefte, stonden de kledingrekken tot in de living! Ik besloot dan ook om een pop-up open te doen en dat was meteen een schot in de roos.” Na de succesvolle pop-up ging Michelle op zoek naar een ideaal pand voor haar eerste boetiek en zo kwam ze na een paar maanden zoeken in Hove terecht. Vanaf dan ging het snel … en terecht, want Hove was, is en blijft een toplocatie!

  In tijden waarin onlineshoppen zienderogen de markt inpalmt, is een boetiek openen een gewaagde onderneming. Hoewel Michelle dit zeer goed beseft, heeft ze uitstekende redenen om in haar zaak te geloven. “De persoonlijke aanpak die klanten bij Mi Boutique genieten is onmogelijk te evenaren door een onlineshop. Bovendien kunnen we (n.v.d.r. Ondertussen wierf Mi Boutique al een parttime medewerkster aan) door onze styling en materialenkennis de mensen net dat ietsje meer bieden dat nodig is voor een optimale beleving. Verder zorgen we ervoor dat klanten bij ons terecht kunnen voor originele kledingproducten. Zo koop ik bewust geen vaste grote collecties in, terwijl we toch alles zeer betaalbaar houden.”

  Het is ondertussen duidelijk dat Mi Boutique zich perfect weet te onderscheiden van heel wat concurrenten door unieke kledingstukken toch betaalbaar te houden. Daarenboven richt de boetiek zich letterlijk en figuurlijk op een breed publiek. Zo voorziet Michelle ook een uitgebreide ‘maatje-meer-collectie’ die gaat tot maat 56! “Dit geeft ons de mogelijkheid om iedere figuur mooi tot haar recht te laten komen. Dit terwijl ook onze grotere maten heel stijlvol én betaalbaar zijn”, zegt Michelle overtuigend. “Een andere manier waarop we ons onderscheiden van de doorsnee kledingzaak zijn de leuke workshops rond styling en make-up. Ideaal voor een avondje uit met vriendinnen en nadien keert iedereen huiswaarts met de perfecte make-up en … een leuke outfit!”

  Michelle Geudens wil met Mi Boutique vooral ook op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen. Zo richtte ze onlangs de kelder van haar boetiek in als een tweedehandspop-up. Daaraan koppelde Michelle een actie die ongelofelijk succesvol was. “Mensen van Hove en omstreken konden kleding binnenbrengen die ze verder willen verkopen. Op die manier krijgen ze er zelf nog een mooi bedrag voor en proberen we ook iets goeds te doen voor het milieu. We recycleren kleding die anders vaak gewoon wordt weggegooid en we geven mooie stukken tegelijk de kans op een tweede leven. Kledingstukken die uiteindelijk geen nieuwe eigenaar vinden, schenken we aan het goede doel! De respons van de mensen uit Hove en omgeving was massaal. We hebben enorm leuke tweedehandsstuks ontvangen die we momenteel aanbieden voor een heel mooi prijsje”, lacht Michelle tevreden.

  Haar toekomstplannen met Mi Boutique steekt Michelle niet onder stoelen of banken. “We willen in de eerste plaats klantgericht blijven werken en een betaalbare kledingwinkel zijn voor iedereen die graag stijlvol door het leven gaat. Op deze manier willen we onze klantenbasis verder uitbouwen en het vertrouwen blijven winnen van de inwoners van Hove, die trouwens heel lokaal kopen. We hebben de afgelopen maanden heel wat deugddoende complimenten gekregen en daaruit leid ik af dat we op de goede weg zitten”, zegt Michelle tevreden. “We gaan op de ingeslagen weg verder en doen er alles aan om van Mi Boutique een nog leukere plaats te maken om te komen shoppen!”

  Wie graag een kijkje neemt in deze unieke damesmodezaak van Hove is altijd welkom op woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur.

  Mi Boutique – Kapelstraat 27 – 2540 Hove |  www.imagine-mi.com

  Geen posts om weer te geven

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here