Meer groen en minder stenen in Wilrijk

0
Meer groen en minder stenen in Wilrijk

District Wilrijk werkt met Groenbouwers een reeks acties uit om samen met de inwoners meer groen in het straatbeeld te krijgen. Iedereen kan eraan meewerken. De inschrijfperiode loopt tot 31 maart. In het najaar volgt een tweede ronde. Nieuw dit jaar is dat inwoners nu ook een gevelregenton tegen voordeeltarief kunnen aankopen voor de achtergevel van hun woning.

Met Groenbouwers wil het district Wilrijk klaarmaken voor de toekomst. Het klimaat verandert waardoor we alsmaar vaker te kampen krijgen met hevige regenbuien, aanhoudende droogteperiodes en meer hitte, naargelang het seizoen. Groenbouwers wil inzetten op minder beton en meer groen. Groen neemt regenwater op en houdt het vast. Dat is beter dan het regenwater afvoeren naar het riool. Daarom moedigt het district haar inwoners aan om een regenton te gebruiken voor de opvang van regenwater.

Vorig jaar boekte de organisatie een overduidelijk succes: 7500 planten werden aangeplant, 230 boomvakken opgefleurd en onderhouden door de bewoners, 100 regentonnen recupereerden regenwater. Er waren zelfs 40 gezinnen die stoeptegels uitbraken om een geveltuin aan te leggen waarvoor ze een plantenpakket kregen via Groenbouwers. In totaal werd ook nog 500 vierkante meter grasstroken aangelegd.

Dit jaar lopen er twee inschrijfrondes voor Groenbouwers. In het voorjaar kan je je inschrijven tot 31 maart, in het najaar tot 30 september. FM

Info: 0473 73 16 48 (Sylvia Mortelmans)

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here