Matrix Doors – next generation

0

Sinds 1992 is Matrix Doors uit Kontich specialist in sectionaalpoorten. Zaakvoerder Marc Nijs stampte de zaak uit de grond, gewapend met een flinke dosis vakkennis en heel wat doorzettingsvermogen. Bijna 30 jaar later is Matrix Doors een meer dan gevestigde waarde. En als het van de familie Nijs afhangt, komen daar nog eens vlotjes 40 jaar bij.

De toekomst kleurt roze

Matrix Doors gaat immers met een frisse blik de toekomst tegemoet. Een nieuwe generatie dient zich aan, op twee manieren. Marc Nijs is nog steeds actief in zijn bedrijf, maar legt de toekomst vol vertrouwen in handen van zijn zoons. Sten (27) en Yannick (29) bouwen voort op de stevige fundamenten die hun vader heeft gelegd. Yannick staat in voor de verkoop en is dus vooral op de baan. Sten is verantwoordelijk voor de binnendienst en leidt vanaf kantoor alles in goede banen. Zo doen beide zoons waarin ze goed zijn en dat is een deel van de succesformule.

Sten Nijs: “We hebben elk ons eigen gebied en daarin vertrouwen we elkaar. Mijn broer is sterk in wat hij doet, ik hoef me daar niet mee te moeien. Omgekeerd vertrouwt hij op mijn expertise als handelswetenschapper en laat hij de binnendienst aan mij.”

(lees verder onder de foto)

Samen timmeren Sten en Yannick aan de nieuwe weg die het bedrijf enkele jaren geleden is ingeslagen. Matrix Doors sectionaalpoorten heeft er met Matrix Doors CONCEPT-GEVELS een broertje bij – of zeg maar broer. Ook dát is ‘next generation’.

Met CONCEPT-GEVELS speelt Matrix Doors volledig in op een nieuwe trend binnen de (ver)bouwsector: gevel en sectionaalpoort als één geheel, totaalgevels waarin je de poort maar amper kunt ontwaren. Daarmee komt het bedrijf tegemoet aan een vraag van zowel particulieren als aannemers en architecten: een totaalpakket van gevel en poort, van ontwerpproces tot naservice.

Marc Nijs: “Voor een architect is het een echt huzarenstukje om de verschillende producten en producenten op elkaar af te stemmen. Wij nemen die last weg door het hele pakket aan te bieden, waarvoor wij dan ook 100% verantwoordelijk zijn.”

De core business blijft

De nieuwe weg betekent niet dat Matrix Doors afstapt van de sectionaalpoorten waar het al jaren naam mee maakt. Het is een verhaal van groei, niet van ommekeer.

Het bedrijf is met zijn sectionaalpoorten stevig verankerd in de markt: door de jaren heen plaatste Matrix Doors meer dan 30.000 poorten … Klanten vinden dan ook vooral via mond-tot-mondreclame hun weg naar Matrix Doors.

Marc Nijs: “Mensen zien onze poorten bij de buren, in hun straat, in hun gemeente en willen er ook zo een. Het objectieve oordeel en de raad van een kennis zijn zoveel meer waard dan het commerciële verkooppraatje van een handige vertegenwoordiger. Die basis heb ik kunnen leggen en daarop kunnen mijn zoons nu verder bouwen.”

Sten en Yannick zijn vastberaden vast te houden aan de principes waarop het succes van Matrix Doors is gebouwd: kwaliteit, een interessante prijs, persoonlijk contact, feilloze service en naservice. Tegelijk trekken ze resoluut de kaart van de ontwikkeling.

Yannick Nijs: “Een nieuw, groter kantoor werd gebouwd om verdere groei mogelijk te maken tijdens de volgende 40 jaar. Daarnaast werd de showroom uitgebreid met een openluchttoonpark met 19 tentoongestelde modellen op ware grootte.”

Matrix Doors sectionaalpoorten en Matrix Doors CONCEPT-GEVELS gaan duidelijk op stevige pijlers de toekomst tegemoet.

Toonzaal – Koningin Astridlaan en Duffelsesteenweg 90 – 2550 Kontich

Productie en kantoren – Hoek 115 – 2850 Boom

03 843 35 00 – www.matrixdoors.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here