Marokko beleven, van keizerlijke steden tot woestijnduinen

0
Marokko beleven, van keizerlijke steden tot woestijnduinen

Marokko, het land van duizend-en-een nachten, staat niet alleen bekend om zijn prachtige badplaatsen met gouden stranden en keizerlijke steden, ook het schitterende Atlasgebergte en de woestijnduinen en oases zijn absoluut een bezoek waard! Heerlijk pluspunt is het zalige, gematigde klimaat gedurende het hele jaar, met warme zomers aan de kust en koele winters in de bergen. De heerlijke keuken met zijn kruidige tajines en couscous zijn een waar festijn voor je smaakpapillen! Geef je ogen de kost in de levendige soeks en op pleinen met slangenbezweerders, eetkraampjes en hennakunstenaars.

Als cultuurliefhebber mogen de keizerlijke steden zeker niet ontbreken tijdens je rondreis. In het historische centrum van Marrakech vind je het prachtige Bahiapaleis en de Koutoubiamoskee met zijn 80 meter hoge minaret, het beroemde Djemaa El Fnaplein, de omliggende soeks en de wijk van oude ambachten. In Rabat ontdek je het koninklijk paleis, de kasbah Oudaya met zijn Andalusische tuinen en zijn imposante poort, het mausoleum van Mohamed V, de toren van Hassan. Meknes staat bekend om zijn koninklijke stallen, de joodse wijk en de beroemde hoofdpoort Bab el Mansour, die deel uitmaakt van de 40 km lange stadswallen met prachtige poorten. In de religieuze hoofdstad Fes bevindt zich de best bewaarde en meest authentieke medina van Marokko. In dit labyrint van straatjes en steegjes bevinden zich tal van vergeten ambachten, soeks met stoffen, kruiden, fruit, groenten, …

(lees verder onder de foto)

Wat over het algemeen minder geweten is, is dat Marokko ook een prima bestemming is voor de natuurliefhebber en actieve reiziger. Zo ligt het blauwe stadje Chefchaouen diep verborgen in het groene Rifgebergte, met zijn blauwwit geschilderde huisjes en mooie panoramische zichten op het omliggende gebergte. Een onvergetelijke ervaring beleef je in de Midden-Atlas met zijn pittoreske Berberdorpjes, de spectaculaire 100 meter hoge watervallen van Ouzoud en de adembenemende groene valleien, grotten en ravijnen van de rivier El Abid. Het Saghrogebergte, een stukje onbekend Marokko gelegen tussen de Hoge Atlas en de Sahara, is alleen met de 4×4 te bereiken. Je vindt er ongerepte natuur waar je kloven en vulkanisch gesteente tegenkomt en ook geiten- en schapenhoeders. In de Erg Chebbiwoestijn van Merzouga beleef je een van de mooiste ervaringen tijdens je reis, slapen onder de sterrenhemel in de woestijn!

(lees verder onder de foto)

Tomáš Malík

Met luxehotelketens, campings, riads, bed and breakfasts en zelfs tentenkampen zal je getrakteerd worden op unieke ervaringen! Een riad is een traditioneel huis met gezellige binnenplaats, gelegen in een historische wijk. Een overnachting in een tentenkamp midden in de woestijn zal je niet snel vergeten, wakker worden bij een adembenemende zonsopgang is dan ook uniek.

We schrijven dit artikel begin december, momenteel is een negatieve PCR-test voldoende om naar Marokko te reizen. Echter, in deze tijden wisselen reisadviezen erg snel. Momenteel zouden we niet aanraden de levendige Marokkaanse steden aan te doen, gelukkig loopt deze pracht niet weg! Het rustige zuiden met een privégids kan nu wel een goede optie zijn, net als een strandvakantie vermits er nu bijzonder weinig vakantiegangers zijn. Er zijn veel goede verbindingen naar Marokko, al dan niet rechtstreeks, maar de exacte vluchtplanningen zijn, door de huidige crisis, slechts vrij kort voor vertrek definitief.

#winkelhier #treiskoffertje

treiskoffertje.be

Coverfoto: Evan Lam

Taryn Ellio
Taryn Ellio

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here