Afbeelding
Marianne bakt... eclairs met banketbakkersroom en chocolade

Marianne bakt... eclairs met banketbakkersroom en chocolade

Culinair

Verwarm de oven voor op 230°C

Ingrediënten

soezendeeg

  • 100 ml water
  • 50 gr margarine
  • 80 gr Zeeuwse bloem of patentbloem
  • 2 à 3 eieren
  • mespuntje zout

banketbakkersroom

  • 750 ml melk
  • 60 gr maïzena
  • 135 gr kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

  1. Kook voor het deeg het water met de boter en het zout. Neem van het vuur en voeg de bloem toe. Goed roeren en enkele minuten terug op het vuur plaatsen zodat het deeg ‘droog’ kookt. Voeg één voor één de losgeklopte eieren toe. Spuit de eclairs met een spuitzak op een bakplaat met bakpapier. Bak ze ongeveer 25 minuten op 230°C.
  2. Meng voor de banketbakkersroom de maïzena met de suiker. Roer er de eieren onder en voeg een beetje van de melk toe. Kook de overige melk met het doormiddengesneden vanillestokje. Giet de kokende melk op het eimengsel en roer krachtig. Giet het terug in de kookpot en kook een minuutje goed door. Doe de room in een kom, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
  3. Vul de eclairs met de banketbakkersroom en werk ze af met chocolade (smelt chocoladegallets au bain-marie of in de microgolf. Voeg eventueel een klontje boter toe)

Smakelijk!

Volg mariannebakt op Facebook en Instagram

Eclairs kan je afwerken met kleine chocoladebolletjes, nootjes, wat glitter...
Afbeelding