Lokale kunstenaars brengen SAMENHANG in CC Aartselaar

0
Lokale kunstenaars brengen SAMENHANG in CC Aartselaar

25 – 27 maart 2022

In het laatste weekend van maart organiseert de Aartselaarse cultuurdienst de expo SAMENHANG. De expo biedt lokale artiesten een platform om hun boodschappen van schoonheid en gevoel te delen met het publiek. Rode draad doorheen de tentoonstelling is cohesie, oftewel SAMENHANG. Dat is ook meteen de naam van de expositie met een uitdagende insteek waarin een twintigtal kunstenaars onderling naar verwantschap zoeken.

De gemeente Aartselaar telt veel grote en kleine kunstenaars die de afgelopen maanden niet stilzaten. De uitdagingen die op ons afkwamen, openden ook veel creatieve deuren. Kunst voegt immers schoonheid toe en geeft steun.

SAMENHANG: verbonden met elkaar

Mensen zijn sociale dieren. Contact met anderen is bijna net zo essentieel als water of voedsel. ‘Samen staan we sterk’ is niet voor niets een veelgehoorde uitdrukking. We hebben elkaar nodig om ons te verhouden tot de realiteit. Naar elkaar luisteren en elkaars verschillen respecteren, zorgt voor versterking. In een tijd met veel onzekerheden lijkt SAMENHANG meer dan noodzakelijk.

De deelnemers werden via loting samengebracht in groepjes van twee of drie personen. Samen zochten ze naar gelijkenissen in elkaars werk, manieren om elkaar aan te vullen of juist elementen die elkaar tegenspreken. Dit kan zowel gaan over uitwendige kenmerken als inhoudelijke thema’s. Ze zoeken letterlijk en figuurlijk naar SAMENHANG.

De expo draait volledig rond de connectie tussen de duo’s of trio’s. Door samen te filosoferen en in gesprek te gaan, stimuleren ze elkaar om vanuit verschillende perspectieven naar elk onderwerp te kijken. Sommigen werden geïnspireerd om nieuw werk te creëren als een soort impressie van hun partners’ werk. Bij anderen ontstond er een echte artistieke dialoog, in beeld en woord of klank. De creativiteit begon te stromen. Dat staat vast.

Van vrijdagavond 25 maart tot en met zondag 27 maart stellen een twintigtal lokale kunstenaars hun creaties tentoon in CC ‘t Aambeeld. Diverse kunstdisciplines komen aan bod. Denk maar aan schilderkunst in zeer gevarieerde technieken, beeldhouwkunst, keramiek, tekenkunst, fotografie, muziek en poëzie.

Iedereen is welkom om te komen ontdekken hoe de kunstenaars in hun werken in dialoog treden met mekaar.

Praktisch

  • Vrijdag 25 maart, deuren: 19.00 uur, officiële opening: 19.45 uur (enkel op uitnodiging)
  • Zaterdag 26 maart, 11.00 – 18.00 uur
  • Zondag 27 maart, 11.00 – 18.00 uur

CC ’t Aambeeld, della Faillelaan 34, 2630 Aartselaar

Gratis toegang

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here