Lente

0
Lente

Het is fascinerend hoe Moeder Natuur ieder jaar opnieuw ontwaakt uit haar lange, diepe winterslaap. Bij aanvang van de herfst, rond 21 september, worden de dagen korter dan de nachten. De zon staat minder hoog waardoor ons noordelijke halfrond minder kan genieten van haar licht en warmte. De oogst is binnen, Moeder Natuur ademt in en planten en dieren nestelen zich in de geborgenheid van haar schoot om de herfst en de winter te overleven. De zon zakt naar haar absolute dieptepunt rond 21 december, wanneer we de kortste dagen van het jaar beleven.

Steenbok stuurt zon richting lente

Zodra het sterrenbeeld Steenbok zijn intrede doet, begint de zon aan een lange klim naar haar hoogste punt. Gedurende zes maanden worden de dagen alsmaar langer en op 21 juni begint de zomer. Op 21 maart, pal in het midden van haar halfjaarlijkse klim, begint de lente. Moeder Natuur ontwaakt nu duidelijk uit haar winterslaap en al wat leeft, ondergaat een ware metamorfose. Dieren ontwaken uit hun winterslaap, vogels duiken opnieuw in hun rijkelijk gevulde liedjesrepertoire, terwijl ze ijverig beginnen te nestelen. Het licht en de warmte van de zon brengen de sapstroom weer op gang, waardoor bomen en struiken opnieuw frisgroene blaadjes krijgen. Kortom, wie voor het eerst in zijn leven bij volle bewustzijn een lente zou meemaken, zou zijn ogen niet geloven. Je beleeft werkelijk een wonder wanneer je de tijd neemt om bewust te kijken naar wat zich in de natuur afspeelt tijdens de lente.

Iedere lente is uniek

In de ratrace van het dagelijkse leven gaan de meeste mensen achteloos voorbij aan de explosie van levenskracht die de lente met zich brengt. Dat is jammer, want de lente is de boodschap van Moeder Natuur dat er altijd leven is na de dood en dat het licht en warmte zijn, die voor dit ‘wonder der verrijzenis’ zorgen. Wie zich hiervan ten volle bewust wordt, beschouwt deze boodschap als een levensles. Laten we ons verstand verlichten tot het wijsheid wordt en ons hart verwarmen tot een gezellig haardvuur waar we elkaar werkelijk ontmoeten. Dan wordt deze lente een revolutie zoals de Praagse of de Arabische Lente, maar dan eindelijk een zonder bloedvergieten. Dat is mogelijk omdat het een persoonlijke, innerlijke lente betreft. Een verlichte geest en een warm hart zijn de ideale partners om wonderen te verwezenlijken. Ik wens je een wonderlijk leven!

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here