Kortverhalen Suske en Wiske

0

Vanaf maart 2019 verschenen er TIEN KORTVERHALEN van Suske en Wiske, eerder in het kader van een promotiecampagne, maar niet voor een breed publiek. Daarin is nu verandering gebracht.

De tien kortverhalen van Suske en Wiske verschenen verspreid over het voorbije jaar. LUC MORJAEU tekende voor elk album een nieuwe cover.

Een ‘must have’ voor elke verzamelaar of voor wie gewoon graag Suske en Wiske-verhalen leest.

De strips waren vanaf maart 2019 te koop in elke Vlaamse stripspeciaalzaak tegen 6,99 euro.

Overzicht van de dit jaar verschenen kortverhalen van Suske en Wiske

  • De Venijnige Vanger (maart jl.)
  • Krimson Break (maart jl.)
  • De Pronte Professor (maart jl.)
  • De Bloedbroeder (juni jl.)
  • De Treiterende Trien (juni jl.)
  • De Kokende Klei (juni jl.)
  • Het Rinkelende Raderwerk (oktober jl.)
  • De Razende Rentmeester (oktober jl.)
  • De Guitige Gast (oktober jl.)
  • De Koppige Kluizenaar (oktober jl.)

Hou de facebookpagina’s (Suskeenwiske en Standaarduitgeverijstrips) in de gaten voor de nieuwe covers!

Luc Morjaeu (Mormic)

Luc Morjaeu, alias Mormic, is intussen één van de ‘oudere’ Vlaamse auteurs. Wie herinnert zich nog zijn De grappen van KW Lambik Dot, waarin hij bewees zijn klassiekers te kennen. Hij wierp hierin een nostalgisch beeld op waarin hij in zijn eigen stijl personages uit Suske en Wiske en uit Franquins Radar de Ribot combineerde: een van de zeldzame keren dat een enkele plaat zowel een Vlaamse als Franstalige klassieker samenbracht.

Voor een van de beste Suske en Wiske-verhalen zorgde Morjaeu met Het Schrikkelspook (2014), over een Duitse piloot uit de Eerste Wereldoorlog die door zijn verleden geen rust kan vinden.

De veelzijdigheid van Morjaeu werd meer en meer evident. Zowat alle mogelijke genres die meestal hun oorsprong vonden in Amerikaanse strips, paste hij toe in Suske en Wiske (zoals het zombiegenre in Barabas de balorige).

Toen de rage van strips naar populaire televisieseries hoogtij vierde, waagde Luc Morjaeu zich midden van de jaren 1990 aan de verstripping van de komische VTM-reeks De familie Backeljou. Op het genre kwam heel wat kritiek omdat dit soort reeksen alleen gedijt dankzij de aanwezigheid van populaire televisieprogramma’s. De meeste tekenaars van dit soort strips vertoefden in de anonimiteit. Sommigen hielden hun naam zelfs liever van de cover. Luc Morjaeu gebruikte zijn pseudoniem Mormic voor zijn De familie Backeljou!

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here