Jos en Magda Borgmans-Mertens vieren hun diamanten huwelijk

0
Jos en Magda Borgmans-Mertens vieren hun diamanten huwelijk

MORTSEL-WILRIJK – Feest op 11 februari, want dan vieren Jos Borgmans, geboren en getogen in de Van Dijckstraat in Mortsel en Magda Mertens, geboren in Wilrijk, hun zestigste huwelijksverjaardag. Een groot feest zit er helaas niet in, om redenen die voor iedereen duidelijk zullen zijn. Toch zal de familie van het koppel er alles aan doen om er een memorabele dag van te maken en hopelijk volgt er later nog een prachtig feest waarop iedereen aanwezig kan zijn.

Inwoners van Mortsel herinneren zich Jos misschien nog goed, hij was er namelijk liefst 40 jaar postbode. “Als je indertijd met onze papa over straat liep in Mortsel, wist hij steevast te vertellen wie er achter elk huisnummer woonde: hij kende er ‘God en klein Pierke’ en was altijd te vinden voor een praatje. En dat is nog steeds zo”, lacht zoon Rudi Borgmans.

Het koppel leerde elkaar kennen op een dansbal. “Het was liefde op het eerste zicht”, weet dochter Riane. “Toen hij haar ten dans kwam vragen, bedankte ze beleefd – ze vond dat deze jongeman een biertje te veel op had. Jos krabde zich eens achter zijn oren en wist niet hoe gauw hij weer nuchter moest zijn. Bij een volgende dansronde ging hij haar opnieuw vragen. Ze hebben elkaar nooit meer losgelaten.”

Op 11 februari 1961 gaven Jos en Magda – of ‘Leentje’ (van Magdalena) zoals Jos haar al al die tijd noemt – elkaar het jawoord op een bescheiden huwelijksdag. De zomer erna trokken ze samen met de ouders van Magda op rondreis in Oostenrijk, een trip waaraan ze mooie herinneringen bewaren. Hun echte huwelijksreis, naar Wenen, maakten ze 25 jaar later en over die reis wordt ook vandaag nog heel vaak gepraat. Het koppel kreeg vier zonen en een dochter, die op hun beurt zorgden voor tien kleinkinderen en een eerste achterkleinkind. Ondertussen woont het koppel in Wilrijk-Elsdonk, om de hoek bij Agfa-Gevaert.

Het geheim van een goed huwelijk volgens Jos en Magda? “Naast het werk en de zorgen ook veel plezier blijven maken. Goed lachen en altijd voor elkaar zorgen. Vroeger konden we óók heel goed dansen – als wij gingen dansen, ging iedereen voor ons opzij. In het weekend werd er ook heel veel gekaart, samen met de broers van Magda, tot een stuk in de nacht. Dan werd er wel veel gevloekt … en veel gewonnen (en verloren), maar vooral enorm veel gelachen.” U bent verwittigd!

Jos en Maria in 2020

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here