Jeugdschrijver Luc Embrechts

0

De Edegemse jeugdschrijver LUC EMBRECHTS (23 november 1964) is twee decennia na zijn debuut niet meer weg te denken in jeugdboekenland. Hij bezit als geen ander het talent om kinderen en jongeren onder te dompelen in een fantasiewereld vol spanning en hilarische avonturen. In 2008 won hij met De stenen van Urû-Nog de Karel Verleyen jeugdboekenprijs (9- tot 12-jarigen). In 2009 werd De beelden van Kasàr bekroond met ‘Het Bovenste Beste Kinderboek’ (9- tot 12-jarigen). Deze prijzen, toegekend door de lezers zelf, bevestigden de onweerstaanbare aantrekkingskracht die de boeken van Embrechts op steeds meer lezers uitoefenen.

Embrechts studeerde Latijn-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

Wij dwepen erg met zijn vampierenreeks Vampier Zootje, bestaande uit vier delen. Hierin nemen twee kinderen het op tegen de idiootste vampieren ooit. Men zou zich kunnen afvragen of een vampierboek simultaan grappig en spannend kan zijn. Het bestaat! In Dellebelle gebeuren rare dingen. Al snel ontdekken Lucas en Lotte dat ze met vampiers te maken hebben. Met de hulp van Ludovicus, een geheimzinnige man, gaan ze de strijd aan. Gelukkig zijn het geen normale vampiers. Bij elke opdracht begaan ze de ene idiote blunder na de andere: een echt vampierenzootje.

De ondertitels van de eerste vier delen: De Vampiers strijken terug, De spiegel van Toetan-Thep, Het Vampierelixir, De wraak van Perfidus

Jeugdboeken vanaf 8 jaar, uitg. Abimo, 184 blz., gebonden, 12,50 euro

Voor verrassende wendingen zorgt De wraak van Perfidus: Lucas en Lotte ontvangen een brief van hun vriend Ludovicus waarin hij hen om hulp vraagt. Ze vertrekken onmiddellijk naar zijn kasteel in Transsylvanië. Daar ontdekken ze dat hun aartsvijand, de vampier Perfidus, ontsnapt is. Perfidus krijgt ditmaal hulp van drie elitevampiers. Niets staat hem in de weg om ‘Wereldgrootmeester’ te worden, maar dan beginnen zijn helpers opnieuw te stuntelen …

De Dir-Yakreeks

Als we goed zijn ingelicht verschenen van de Dir-Yakreeks (vanaf 11 jaar) tot dusver zeven delen, waarvan het eerste deel, De Wachter van de Driehoek (2003),in een mum van tijd aan een vierde druk zat. Het begint met de verontrustende verdwijning van Wannes, een goede vriend van Bart, Caroline en Bolle. De vrienden gaan op onderzoek uit en vooraleer ze het beseffen, belanden ze in de geheimzinnige wereld Dir-Yak. Snel begint een levensgevaarlijke race tegen de klok om Dir-Yak van de ondergang te redden en Wannes te bevrijden uit de handen van de Wachter van de Driehoek. Het enorme succes leidde tot een reeks van in totaal zeven boeken: De Wachter van de Driehoek, Onrust in Zar-Nak, Schaduwkrijgers, De stenen van Urû-Nog, Kristalpoorten, De Beelden van Kasàr, De Bewakers van Astragan.

Vorig jaar verscheen het eerste deel van de Dir-Yak omnibus, dat de eerste twee boeken uit de reeks bevat.

Uitvinderszootje-reeks

De voorbije jaren ging de aandacht van Embrechts vooral naar de Uitvinderszootje-reeks, goed voor tot dusver vier titels: De IJsmodulator (2014), Aquasfeer X56A (2015), Operatie Groen (2017), Proxima B (2017).

Wie meer over Luc Embrechts wil lezen, kan terecht op zijn officiële website http://www.luc-embrechts.be/.

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here