Inwoner van Kontich schenkt bijenhotel aan Babbelse Plassen

0

Recent verscheen langsheen de fietsostrade, ter hoogte van het natuurgebied Babbelse Plassen in Kontich-Kazerne, een uit de kluiten gewassen bijenhotel. Het werd geplaatst door vrijwilligers van Natuurpunt maar blijkt een geschenk te zijn van een inwoner uit de buurt.

Schepen Wim Annaert (Dorpslijst Sander): “Een aantal maanden geleden vroeg iemand mij spontaan of hij een groot bijenhotel mocht maken dat hij graag aan het Langbos/Babbelse Plassen wilde zien verschijnen. Dit is op 6 jaar tijd het vierde reuzengrote bijenhotel in Kontich en Waarloos. Een toename met 400%! De andere bijenhotels zijn er gekomen via initiatieven van bedrijven, landbouw en gemeente, en dat moeten we blijven stimuleren.”

Heel wat inwoners beamen met toenemend enthousiasme hoe dit natuurgebied zich in heel korte tijd ontwikkeld heeft en toegankelijk is gemaakt met nieuwe en aangename wandelpaden. En daar wil deze inwoner nu ook een steentje toe bijdragen. De voordelen zijn immers overduidelijk. Vlinders en bijen, maar ook insecten in het algemeen, staan onder druk en verdwijnen om verschillende reden heel snel. Die afname in aantallen bedreigt dan weer de volgende schakels in de voedselketen wat nefast gaat zijn voor natuur en biodiversiteit in het algemeen.

Schepen Wim Annaert (Dorpslijst Sander): “Volgende week start de week van de Duurzaamheid met een focus op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (of SDG’s). Duurzaamheid is niet meer weg te denken en moet integraal deel gaan uitmaken van elke toekomstig beleid. Willen we het graag of niet, het wordt een noodzaak. Daarom dat we dit mooie initiatief even in de kijker wilden plaatsen zodat het een inspiratie kan zijn voor inwoners om samen mee te werken aan een duurzame toekomst voor de gemeente.”

Complimenten van Mensen zijn Media aan de gulle Kontichse gever!

Bron: gemeente Edegem

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here