Inimitabele integralen

0

De uitgeverij Standaard zorgt er al enige tijd voor dat enkele stripreeksen opnieuw worden gedrukt. Dat is goed nieuws voor jongelui die niet vertrouwd zijn met de vroegere nummers of voor de verzamelaars die nu eindelijk hun collectie kunnen vervolledigen.

Zo zijn we inmiddels al aan het vierde nummer van Nero integraal waarin vier verhalen staan van de zogenaamde ‘Stallaert jaren’. Toen in 1993 het Neroalbum Barbarijse vijgen verscheen, stelde geestelijke Nerovader Marc Sleen zijn nieuwe medewerker Dirk Stallaert voor aan zijn lezers. Tien jaar lang zou Stallaert Nero in beeld brengen en naar nieuwe creatieve toppen sturen. Sleen legde zich toe op het uitwerken van scenario’s en liet zijn fantasie daarbij de vrije loop, met een reeks meesterlijke albums als resultaat. Tot het einde van de reeks in 2002 zou Stallaert tweeënveertig verhalen tekenen die nu in tien verzorgde volumes worden gebundeld. De strips Het achtste wereldwonder, Singbonga, De roos van Sakhti, De held der helden worden gepubliceerd in hun oorspronkelijke vorm, bestemd voor de feuilletonpublicatie in de krant De Standaard. Het achtergronddossier is van de hand van de Nero-exegeten Yves Kerremans en Noël Slangen.

De bundel, in hardcover, bevat 192 bladzijden en kost 29,99 euro.

De Rode Ridder: de eerste avonturen 1962-1963

De eerste zesendertig verhalen van De Rode Ridder worden, naar aanleiding van de zestigste verjaardag van deze klassiek geworden stripreeks van Willy Vandersteen, voor het eerst gebundeld in zes luxueuze integrales waarin Johan, de Rode Ridder, onvermoeibaar ten strijde trekt tegen schurken, monsters, heksen, tovenaars, wrede tirannen en boosaardige machten. Een strijd die hij, ondanks de felle tegenstand, steeds met glans weet te winnen.

236 bladzijden, prijs per integrale: 34,99 euro

Urbanus, hij ploegde verder

Nieuw, bij al de integralen, zijn de verse avonturen van Urbanus. In De fluorescerende schoolreis raakt Urbanus niet ingesteld op de zomertijd en mist hij zo de bus waarmee hij op schoolreis vertrekt. Juffrouw Pussy en meester Bombast begeleiden de leerlingen naar de mooiste bezienswaardigheden in België en Frankrijk. Er wordt gelachen en gezongen, maar als snel slaat de stemming om wanneer geheimzinnige figuren de leerlingen aanvallen. Amedee en Urbanus gaan op onderzoek en komen tot een ontstellende ontdekking.

Nummer 184, 32 bladzijden, prijs: 6,99 euro

De huwelijksreis van Bieke

Ook Vertongen en Co van Hec Leemans (met Swerts & Vanas) loopt lekker door. Mark en Bieke zijn al jaren gehuwd, maar een huwelijksreis hebben ze nooit gehad. Daaraan wil Mark iets doen. Hij boekt een dure vakantie in een exclusief vakantieparadijs, maar zoiets kost vreselijk veel geld. Toch wil Mark Bieke niet teleurstellen. Hij vindt het middel om op reis te gaan en ervoor te kunnen betalen. Dit brengt hem echter in onmogelijke situaties. Intussen heeft Bieke last van een playboy, die haar wil veroveren.

Nummer 28, 32 bladzijden, prijs: 6,50 euro

Alles kits met de Kiekeboes

Zestien albums van de Kiekeboes werden herdrukt. Tijd om je collectie aan te vullen! De dorpstiran van Boeloe Boeloe uit 2010 is voorzien van nieuwe belettering en inkleuringen (48 bladzijden, 6,99 euro). Nog nieuws van de Kiekeboes: Steve Van Bael wordt een van de nieuwe tekenaars van de Kiekeboes. Dat betekent dat hij nu naast De Nachtwacht een tweede succesreeks voor de Standaard uitgeverij mag maken. Zijn eerste album was op tekst van Bruno de Roover, die met de K3-strip van Dirk Stallaert al hoge ogen gooide.

John Rijpens

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here