In Vlaamse helden: Tiani Kiriloff

0

Helden zijn vrouwen en mannen met een passie. Een passie voor sport, ondernemen, reizen, literatuur, muziek, wetenschap, design, … ‘Mensen zijn Media’ wil Vlamingen inspireren, daarom komt in deze rubriek elke keer een held aan het woord.

Sommige vrouwen lijken alles voor elkaar te hebben. They are living the good life. Ze zijn mooi, slim, ondernemend en hebben een prachtig gezin. Sommigen zijn daarenboven ook nog eens razend sympathiek. Zo sympathiek zelfs dat je hen ‘The Good Life’ helemaal gunt. Zo’n vrouw is Tiany Kiriloff. Haar looks heeft ze te danken aan haar Chileense moeder en haar Nederlandse vader met Russische wortels. Geboren in het Nederlandse Zaanstad, woonde ze tot haar dertiende in Venezuela, daarna verhuisde zij naar Kalmthout. Na haar middelbare school studeerde Tiany communicatiemanagement aan de Antwerpse Hogeschool. Tijdens een Erasmusjaar leerde ze Russisch, maar ook in het Frans, Spaans en Engels kan ze zich aardig uit de slag trekken.

Doorheen haar studententijd deed zij een aantal modellenopdrachten. Nadien werd zij presentatrice bij onder meer JIMtv, 2BE en VTM. In ‘Het Swingpaleis’ en ‘Sterren op de Dansvloer’ en ‘Rijker dan je denkt’ was ze een graag geziene gaste. In 2008 richtte ze het fashion-, beauty- & lifestyleblogazine Belmodo op. Deze fulltime fashionista en mama van drie dochters is altijd door een ringetje te halen. Hoe slaagt ze daarin in godsnaam?

Tiany, vertel ons jouw geheimen! Hoe hou jij je overeind tussen luiers en stiletto’s?

Een gezonde dosis passie en doorzettingsvermogen, dat zijn de geheime ingrediënten die alles wat je onderneemt, doet slagen en blijven dromen, blijven mikken op die fonkelende sterren, wat heb je immers te verliezen?

Jij bent zowat het prototype-fashionista. Vanwaar komt jouw passie voor mode?

Mijn passie voor mode heb ik vooral te danken aan mijn mama. Tijdens onze jaren in Venezuela had ze een eigen boetiek waar ik mij uren in kon vermaken tussen de kledingrekken. Ik inspecteerde de laatste nieuwe collecties en maakte er een erezaak van elk kledingstuk te passen. Uren heb ik zo in mama’s boetiek gespendeerd, terwijl ik op haar hoge hakken heel wat te grote eightiesjurken paste.

Je was voorgoed gebeten door de modemicrobe?

Die voorliefde voor all things fashion is inderdaad nooit meer verdwenen. Tijdens mijn tienerjaren experimenteerde ik erop los. Van bohemian tot grunge tot een tikkeltje punk. Mijn looks waren dikwijls allesbehalve vrouwelijk en vaak ook somber. Niet meteen wat mijn latinomoeder in gedachten had. Mijn ‘androgyne’ outfits zorgden dan ook geregeld voor heel wat ergernis. Toch liet ze mij doen en kreeg ik de kans om mij elke mogelijke stijl aan te meten.

Zie je dezelfde interesse bij je dochters?

Ja hoor, ze beginnen al zaken uit mijn garderobe te claimen. Ik betrap hen vaak op kledingseances met mijn kleren en accessoires, wat mijn eigen verzamelwoede alleen maar aanwakkert en verantwoordt.

Hou zou je je stijl omschrijven?

Ik wil mezelf niet in één modehokje stoppen. Waarom zou ik ook? Mode is nu eenmaal ontzettend leuk en het is fantastisch om erin te kunnen blijven evolueren. Mode heeft wat mij betreft een ziel en straalt het binnenste van jezelf uit. Het hoeft ook niet altijd ingewikkeld te zijn. Belangrijk is vooral dat je je er goed in voelt en wat mij betreft kan dat elke dag iets anders zijn.

Toch zijn er ook een aantal musthaves, wat mag er wat jou betreft in geen enkele kleerkast ontbreken?

Feit! Een garderobe staat of valt met haar basics, tijdloze stukken die makkelijk te combineren en niet seizoensgebonden zijn. Het zijn wat mij betreft ook zogenaamde ‘investment pieces’, items, vaak designerstukken, die net iets meer mogen kosten omdat ze perfect moeten zitten en je ze gewoonweg met alles moet kunnen combineren. Ik denk bijvoorbeeld aan een witte bloes, de perfecte jeans en een gestreepte longsleeve.

Welke investment pieces staan er nog op jouw verlanglijstje?

Welke niet is de vraag (lacht)! Ik zou graag denk ik nog een handtas van Loewe hebben en dan droom ik nog altijd van een gele plissérok van Céline, maar dit is momenteel out of my league, ik ben aan het sparen voor een huis.

Hoe groot is jouw garderobe eigenlijk?

Ik ben een echte verzamelaar en beken al meermaals getracht te hebben minimalistischer te leven, helaas zonder succes. Ondertussen heb ik mij erbij neergelegd en troost ik mezelf dus met het excuus dat ik iets moet bijhouden voor een van mijn drie mini’s. Ik heb ooit eens mijn hebben en houden geïnventariseerd. Toen kwam ik uit op 329 paar schoenen, 7 kleerkasten met elk 2 kledingrekken, 47 handtassen, 27 jassen, 15 paar Marni-oorbellen, 2 Balenciaga perfecto’s en 37 gestreepte hemdjes.

Wie zijn jouw grote voorbeelden, jouw stijliconen?

Ik denk dat voor mij op het gebied van accessoiregebruik dit Frida Kahlo is, zij is altijd heel inspirationeel geweest in accessoiregebruik. Verder zijn er heel veel verschillende blogsters en influencers die voor inspiratie zorgen zoals Pernille of Gala Gonzalez. Evangelie van Style Heroine is iets strakker van stijl, maar vind ik wel heel mooi om naar te kijken.

Als studente deed je modellenwerk, heb je ooit een internationale modellencarrière geambieerd?

Neen, eigenlijk niet, ik vond het tof om te doen, om een centje bij te verdienen, maar eigenlijk was het niet mijn intentie om er mijn beroep van te maken. Ik vond het een te moeilijke wereld, in de zin dat je superperfect moet zijn. Ik wou ook gewoon studeren, ik had andere ambities.

Ben je fan van Belgische mode?

Ja, omdat ze mooi is en kwalitatief en omdat we gewoonweg ontzettend veel talentvolle designers hebben die vooral ondersteund moeten worden, zodat ze nog lang heel wat moois voor ons kunnen blijven creëren.

Hoeveel tijd spendeer je aan shoppen?

Dat valt heel goed mee. Eigenlijk spendeer ik meer tijd aan shoppen voor de kinderen dan voor mezelf. Voor mezelf ga ik heel gericht shoppen, maar voor de meisjes kan ik wel echt, zoals vorige week, een paar winkels aflopen en ervoor zorgen dat ze happy zijn met wat ze hebben!

Heb je vooraf een maximum spendeerbedrag voor ogen?

Ik redeneer volgens de ‘cost per wear-ratio, ook wel te definiëren als mijn excuus om te shoppen … Ik raad iedereen aan om bij het shoppen altijd de cost per wear-ratioregel in het achterhoofd te houden: hoe vaker je het stuk draagt, hoe meer het mag kosten. Denk dus vooraf goed na of je aankoop jouw volledige maandloon waard is of niet. Mijn Love Bracelet van Cartier heeft zichzelf intussen bijvoorbeeld al helemaal terugverdiend. In de jurk van Céline die ik kocht voor een huwelijk daarentegen zou ik volgens mijn cost per wear-ratio al bijna moeten slapen om er ooit nog de volledige waarde uit te halen …

Je reist vaak voor je job, voel je je soms schuldig ten opzichte van je kinderen?

Onze dochters Yelena, Eloise en Otilia zijn voor Didier en mij het allerbelangrijkste wat er is, maar ongetwijfeld schiet ik vaak tekort als werkende mama, omdat er momenten zijn dat ze mij bij zich zouden willen hebben en ik er door werkomstandigheden niet kan zijn. Toch ben ik voor hen de allerbeste mama op aarde, zoals elke mama dat is voor haar kind. Uiteraard voel ik me vaak schuldig, stel ik mij vragen of ik wel goed bezig ben en leef ik soms in één grote tweestrijd: kinderen of passie voor mijn carrière?

Misschien moet die keuze niet gemaakt worden?

Dat vind ik persoonlijk ook. Ik kan niet zonder kinderen en ook niet zonder passie. Door de jaren heen heb ik ook geleerd dat het belangrijk is om jezelf als individu te realiseren, indien je uiteraard die behoefte hebt. Het maakt mij gelukkig als individu en als mama, ook al betekent het vaak dat ik mezelf voorbij moet hollen in stiletto’s en bijpassend ensemble weliswaar …

Bepaal je ook de looks van de kinderen en van je man?

Mijn drie dochters hebben elk hun eigen smaak en ze willen hun eigen ding doen, dat vind ik uniek en probeer ik ook zoveel mogelijk te stimuleren. Ik bespaar liever op mijn eigen shoppingbudget dan dat ik mij zou moeten inhouden voor de meisjes. Het aanbod is dan ook onwaarschijnlijk groot en prachtig waardoor ik het niet kan laten om tot een aankoop over te gaan. Bovendien kunnen Yelena en Eloise zo waanzinnig gelukkig worden van een leuke rok of unicorn-trui dat het moeilijk weigeren is. Mijn man is het type dat weet wat hij wil en het zelf ook shopt.

Een unicum!

Inderdaad, als we samen in het buitenland zijn dan geniet ik ervan om winkels af te schuimen met hem op zoek naar zijn favoriete items. Didier deelt ook mijn liefde voor vintage, wat vaak resulteert in geweldige ‘shopping sprees’. Tijdens onze trip naar LA spendeerden we uren in een gigantische winkel waar je tonnen vintage kon scoren. Het was geweldig om samen de zotste retropakjes te passen.

Tot slot: hoe slaag je erin een hele avond op stiletto’s rond te lopen?

Een gouden tip: kleef je derde en vierde teen (te beginnen vanaf je grote teen) samen. Zo ontlast je de zenuw die tussen deze tenen loopt en pijn veroorzaakt!

Dank je wel Tiany!

‘Tiany the good life’ door Tiany Kiriloff werd uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Wil je kans maken op een gratis exemplaar? Stuur dan snel een mail met je gegevens naar joyce@mensenzijnmedia.be. Winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Volg Tiany ook op Instagram via @tianykirilove

Foto: © Dirk Alexander voor Belmodo

TV – Mensen zijn Media

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here