Afbeelding
Hoe een gepimpt pand van een huis een thuis maakt

Hoe een gepimpt pand van een huis een thuis maakt

lifestyle

Stel je eens voor: je stapt een volledig lege kamer binnen.

Wat zie je? Een plafond, 4 muren en een vloer. Het zegt je weinig tot niets.

Stel je nu voor dat er plots een leuke zitbank met wat kleurige kussens in staat en een kleine tafel waarop wat tijdschriften liggen, alsook een tafel op een design vloerkleedje en 4 toffe stoelen.

Wat zie je? Huiselijke gezelligheid! Het zegt je nu al veel meer en laat je dromen van de mogelijkheden om er je thuis van te maken.

Vastgoedmakelaars, projectontwikkelaars en ook particulieren in o.a. Zweden en Amerika doen daarom al veel en lang een beroep op interieurstylisten om leegstaande panden aan te kleden, zodat ze vlugger aan de man gebracht kunnen worden en tegen een goede prijs. Uit gedane studies blijkt dat inderdaad zijn effect niet te missen, maar ook hier bij ons geraakt deze werkwijze stilaan ingeburgerd en dat schiep voor Vicky Vinck, die al van jongs af aan iets met interieur wou gaan doen, maar geen studies in die richting deed, de kans om haar droom waar te maken. Als klein meisje besteedde ze veel tijd aan het inrichten van de woning voor haar barbiepoppen en nu richt ze passioneel leegstaande woningen in. Een huis verkopen is voor de verkoper een belangrijke aangelegenheid, maar ook voor de koper, vindt Vicky. Ze probeert er dus voor te zorgen dat ze er allebei wel bij varen. Daarom wil ze dat de panden er op hun best uitzien.

De koper moet zich kunnen voorstellen dat hij erin wil wonen. Ze moeten dus netjes en aangekleed zijn. Het is in dat aankleden dat ze zich volledig uitleeft. Met de tijd heeft ze een hele reeks meubeltjes en accessoires op de kop getikt, design en vintage, en daarmee smukt ze de kamers op. De keuze voor design en vintage is gemakkelijk te verklaren. Zij houdt er zelf van, het creëert persoonlijkheid en de spullen behouden hun waarde.

In het verzamelen daarvan steekt ze heel veel tijd. Voortdurend is ze op zoek online, in tweedehandswinkels, in vintagewinkels, ... Gelukkig heeft ze ondertussen al een heel netwerk en wordt ze soms door de winkeliers zelf gecontacteerd als ze denken iets te hebben binnen gekregen waarvoor ze interesse zou kunnen hebben.

Welke meubels en accessoires moeten nu in welke woning? Daarvoor houdt Vicky rekening met een aantal zaken. Allereerst is natuurlijk de ruimte (de grootte, de vorm) belangrijk, maar ook het huis (modern, klassiek, klein, groot) en natuurlijk ook de kopers, die geïnteresseerd zouden kunnen zijn (jong, oud, gezin met kinderen). Zij moet het zelf ook mooi vinden, het eindresultaat moet haar volledig bevallen. Elk detail moet kloppen. Op die manier drukt ze haar eigen stempel en blijft het voor haar ook enorm leuk om te doen. Een creatie van haar moet ‘herkenbaar’ zijn!

Na het zwaardere werk (het verhuizen, plaatsen en inrichten) bestaat haar taak er nog uit alles vast te leggen op de gevoelige plaat. Die beelden moeten mooi ogen, want het is vaak daarop dat kopers zich baseren om naar een bepaalde woning te gaan kijken.

Voor Vicky is het een passie, dit bezielen van lege woningen. Als ze erover vertelt, lijkt het ook een droom van een job voor alle mensen, die graag interieurs inrichten, maar ... het vraagt toch wel wat meer dan alleen meubeltjes zetten. Een goed visueel inbeeldingsvermogen is zeker een eerste vereiste, maar creatief zijn, organisatietalent bezitten, op korte termijn oplossingen kunnen bedenken en heel goed kunnen plannen zijn maar enkele van de kwaliteiten, waarover je ook best beschikt als je je aan deze taak waagt.

Je mag er in het begin, wanneer je nog alles alleen doet, ook niet tegenop zien om met een zitbank naar de vierde verdieping te sleuren.

PS - Wil je eens wat foto’s van gepimpte ruimtes bekijken? Op Instagram vind je er een heleboel bij VICKY VINCK.