Historische wandeling en celloconcert met muziek van Bach en Reger

0
Historische wandeling en celloconcert met muziek van Bach en Reger cover

Op zondag 21 augustus starten we de dag om 10.00 uur met een historische wandeling door Kontich gegidst door leden van de Koninklijke Kring voor Heemkunde. De wandeling vertrekt bij Cultuurhuis Altena en duurt ongeveer een uurtje.

Vanaf 11.30 uur geniet je in de kapel van een celloconcert van Christoph Bunzendahl. Hij selecteert enkele van de mooiste stukken uit alle zes suites van J. S. Bach en mengt deze met een greep uit de solosuites van Max Reger.

Kleurrijke verhalen

Laat je verrassen door zijn kleurrijke verhalen over de componisten en hun leven en hoe deze muziek ooit schandalen veroorzaakte in kerk en maatschappij. En wist je dat de onvoltooide werken van J. S. Bach na zijn dood aan een plaatselijke vishandelaar werden gegeven om vis in te verpakken?

Het einde van het concert is gepland rond 12.30 uur.

Christoph Bunzendahl werd geboren in Hannover (Duitsland). Hij behaalde zijn Bachelor of Cello Performance in 1999 aan de prestigieuze universiteit van Indiana (Bloomington, VS) en zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Hij maakte enkele jaren deel uit van het United States National Orchestra en trad ook op met de Berliner Symphoniker. Sinds 2007 werkt hij voor het Antwerp Philharmonic Orchestra.

De organisatie van dit concert kwam tot stand in samenwerking met Orfeo Producties en de Koninklijke Kring voor Heemkunde van Kontich.

Praktisch

Waar?
Cultuurhuis Altena-kapel – Antwerpsesteenweg 79 in 2550 Kontich

Wanneer?
Zondag 21 augustus 2022 van 10.00 tot 12.30 uur

Leeftijd?
Van 18 tot 99 jaar

Prijs?
14 euro / -26 j 5 euro

Contact?
uitwinkel@kontich.be – 03 450 78 31

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here