Het ‘Regent Blauw’ in Mortsel

0

Wie Mortsel kent, weet dat onze bloeiende voorstad heel wat verborgen parels heeft. Welnu, met de vernieuwde Blauwe Regen komt hier nog een mooie parel bij. Op de site van 2,5 hectare aan het einde van de Koeisteerthofdreef, waar 75 jaar geleden een leegstaande houtzagerij stond, werd ik vriendelijk onthaald door José en Joël Craenhals. Hoewel ik hier een jaar geleden nog ben geweest, was de voorgevel totaal onherkenbaar en mijn verbazing werd nog groter toen ik kennis mocht maken met de binnenkant van de ‘nieuwe’ Blauwe Regen.

Hoe het was

Tennisclub Blauwe Regen dankt zijn naam aan de vele gelijknamige klimplanten op het terrein en is sinds april 1996 eigendom van José Craenhals. “Toen ik in 1996 besloot om het domein aan te kopen wist ik al dat ik hiernaartoe zou werken. Omdat de aankoop van het domein destijds enorm duur was voor een eenvoudige sportleerkracht als ik, diende ik met beperkte eigen middelen en heel veel tijd en energie in fasen te werken. Ik had eigenlijk een ruïne gekocht en besteedde circa 15 jaar aan het vernieuwen van de daken. Geleidelijk aan investeerden we in energie-efficiëntie, door o.a. een goede isolatie en ventilatie met warmterecuperatie in alle gebouwen. Ondertussen integreerden we een gezellige bistro en groeide Blauwe Regen van tennisclub uit tot een omnisportcomplex, waar ook squash en zaalvoetbal tot de mogelijkheden behoren. De laatste fase werd een gloednieuw gevarieerd zalencomplex, dat is uitgerust met de modernste technologieën”, vertelt José Craenhals enthousiast. Hoewel de lange weg van plan tot realisatie bijna vier jaar in beslag heeft genomen, is het resultaat ronduit adembenemend.

Joël en José: een perfecte tandem

Iets minder dan een jaar geleden besloten José en Joël om te gaan samenwerken binnen Blauwe Regen. De plannen van vader en zoon bleken perfect met elkaar te matchen. Bovendien had Joël ondertussen heel wat ervaring opgedaan in de sector van evenementen en wilde hij met de opgedane kennis en veel passie om te ondernemen een eigen verhaal schrijven. Met een energieke en sympathieke uitstraling, doorgedreven kennis van informatica en marketing en veel organisatietalent is hij de geknipte man om samen met zijn vader mee te bouwen aan een gezamenlijke droom. Bovendien merk je onmiddellijk dat beide heren zeer goed overeenkomen en dat garandeert een mooie toekomst voor Blauwe Regen.

Een duidelijke visie

José en Joël hebben een duidelijke visie met Blauwe Regen: drie grote hypes die zich aandienen in de samenleving samenbrengen onder één dak. Volgens José werden deze trends de afgelopen jaren steeds duidelijker: een zinvolle besteding van de vrije tijd, levenslang leren en de wens om op een comfortabele manier ouder te worden. Onder impuls van het groeiende bewustzijn dat gezondheid de belangrijkste rijkdom is die een mens bezit en omdat José en Joël overtuigd zijn dat constructieve contacten inspirerend werken, werden gezondheid en ontmoeting toegevoegd aan de reeds bestaande fundamenten van het oude sportcomplex: ontspanning en beweging. De nieuwe ‘Blauwe Regen’ is nu eindelijk geboren en kan door toepassing van de modernste technologieën aangepast worden aan elke gelegenheid of ieder event. Bovendien is Blauwe Regen erg rustig gelegen, buiten het centrum en dus perfect bereikbaar en … met een ruime parking.

De toekomst

De Blauwe Regen wil in eerste instantie een plaats blijven waar mensen zich onmiddellijk thuis voelen. “Zowel de particulier die een feest of koffietafel organiseert, de sportieveling die graag komt sporten en bewegen als de bedrijfsleider die een seminarie of evenement organiseert, is bij ons welkom. Meer nog, de nieuwe Blauwe Regen is zodanig ingericht dat we perfect aan de wensen van onze klanten kunnen voldoen. Met een gevarieerd zalencomplex, in- en outdoor tennismogelijkheden, een gezellige bistro en een grote festivalweide zijn we helemaal uitgerust om iedere particulier, groep of ieder bedrijf verder te helpen”, zegt Joël Craenhals. “Momenteel verhuren we sinds een tweetal maanden onze zalen en de reacties zijn heel positief. Omdat er nog kleine werkzaamheden moesten gebeuren, tonen we ons nu pas graag aan alle Mortselaars in de magazines en op de website van Mensen zijn Media.”

Uitnodiging

José en Joël nodigen iedereen graag uit om een kijkje te komen nemen in de nieuwe Blauwe Regen. Ze willen absoluut de lage drempel en het familiale karakter van deze plek behouden en hopen dat vanaf nu steeds meer mensen hun weg vinden naar het einde van de Koeisteerthofdreef in Mortsel.

“Wie Blauwe Regen kent van vroeger, kan nauwelijks geloven hoezeer onze site veranderd is. We dragen de sporen van het verleden mee en iedere steen werd traag, maar zeker verlegd. Vanaf vandaag willen we een toonaangevend centrum zijn, waar ontmoeting, gezondheid, beweging en ontspanning centraal staan. Piramides worden ook traag gebouwd, maar ze blijven wel heel lang overeind en dat moet ook het geval zijn voor Blauwe Regen”, lacht José Craenhals tevreden. “Vroeger was ik voortdurend gericht op alles wat nog moest gebeuren en eerlijk gezegd was ik soms verlegen dat onze club in oude gebouwen gehuisvest was en geen mooie uitstraling genoot. Het geeft me echt een positieve boost dat ik eindelijk met mijn zielenkind naar buiten kan komen. Ik hoop dat de komende jaren steeds meer mensen hier een goed gevoel mogen krijgen en dat we met onze initiatieven kunnen bijdragen tot hun levensvreugde en welzijn.”

Net zoals de zon schijnt voor iedereen, valt ook de blauweregen voor iedereen. En wie een bezoekje brengt aan dit prachtig vernieuwde evenementen- en sportcomplex, zal ongetwijfeld ook vallen voor Blauwe Regen …

Foto’s: Blauwe Regen en Ronny Mullens

Blauwe Regen                                   Koeisteerthofdreef 129                     2640 Mortsel                                         03 455 85 78                         info@blauwe-regen.be             www.blauwe-regen.be

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here