Haal eens een Jan van Eyck in huis

0
Haal eens een Jan van Eyck in huis

Kan u een Vlaams gezin noemen waar geen schilderij, ets of tekening op een van de wanden van de woning prijkt? Wij denken het niet. Foto’s, portretten, landschappen, zeezichten, modern of vintage, je vindt het overal.

In kerken, in kastelen, in gemeentehuizen, tweede verblijven, vakantiewoningen, in talrijke restaurants ook daar vindt men kunst als blijk van waardering of als statussymbool en daarmee is niets mis.

We vergeten wel eens dat het jaar 2020 volledig in het teken stond van Jan van Eyck (1390–1441), een van de grootste Vlaamse primitieven die we vooral kennen door het wereldberoemde ‘Lam Gods’ door hem en zijn broer Hubert geschilderd. Vandaag kan men dit gerestaureerde werk opnieuw bewonderen in de Sint-Baafskathedraal in Gent.

De periode 1430–1530 was een bloeiende periode in de West-Europese geschiedenis. De middeleeuwen lopen op hun einde, het begin van de nieuwe tijden kondigt zich aan. De bloeiende staat ‘Bourgondië’ hertekent het politieke en culturele landschap van Europa. Voorname zakenlui uit Italië, Spanje en Portugal maakten kennis met het schilderstalent van de Vlaamse primitieven.

Jan van Eyck was één van hen en onze lezers kennen zeker enkele van zijn majestueuze werken. De pracht en praal van die tijd kunnen we nog steeds bewonderen in musea in steden als Gent, Brugge en Antwerpen.

Stille bewonderaars van deze kunsten of van Jan van Eyck in het bijzonder weten misschien niet dat de uitgeversmaatschappij ‘LUDION’ in de loop der jaren een unieke expertise heeft opgebouwd inzake kleurenproductie door het voortdurende vergelijken en corrigeren van beelden aan de hand van de originelen in de musea.

Ludion biedt waarheidsgetrouw en op ware grootte werken aan van Jan van Eyck die je thuis een ereplaats kan geven voor een prijs die varieert tussen 79 en 199 euro naargelang het formaat. Met een gepaste lijst kan je dus een J. van Eyck in huis hebben waardoor je interieur een kunstzinnige uitstraling krijgt.

Portretten of een werk naar je keuze worden geprint op katoenhoudend Fine Art Paper (Canson Platine 310 g) met twaalf verschillende pigmentkleuren en zijn duurzaam en levensbestendig. Je hebt zelfs de mogelijkheid tot inlijsting met keuze tussen vier verschillende profiellijsten (natuurhout, mat zwart, oud goud en goud/bruin). De werken zijn genummerd en hebben een certificaat met kunsthistorische notitie.

Je vindt hierover alles op ludionmasters.be of via info@ludion.be.

Paul Janssens

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here