GROEN Mortsel lanceert de “Gemeentestraat” als helpende hand voor het stadsbestuur

0

Hoewel GROEN Mortsel bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 met 22% van de stemmen 8 van de 29 gemeenteraadsleden mocht afvaardigen, belandde de partij van voorzitter Walter Duré en ex-burgemeester Ingrid Pira toch op de oppositiebanken. Omdat GROEN heel wat actieve leden telt die graag de handen uit de mouwen steken om van Mortsel een plek te maken waar het goed is om te leven en te wonen, lanceerde de partij op 27 november de ‘Gemeentestraat’.

“Met dit initiatief willen we onze constructieve voorstellen die in de Gemeenteraad worden goedgekeurd ook daadwerkelijk in realiteit omzetten,” zegt Ingrid Pira vastberaden. “Oppositie voeren moet meer zijn dan het Stadsbestuur controleren en voorstellen indienen tijdens de gemeenteraad.” Walter Duré oppert dat GROEN op een constructieve manier een helpende hand wil reiken aan het stadsbestuur. “Dit door bijvoorbeeld burgers te bevragen over welke banken, winkels en diensten in hun wijk nog ontbreken of met een kuisploeg de haltes van de tram regelmatig te onderhouden, …”

Op woensdag 27 november voegde GROEN de daad bij het woord door de onthulling van een Vindhek in Fort 4, op de hoek tussen Bar Brial en de speelweide. Jitse Born, lid van Jong Groen en jongste gemeenteraadslid van Mortsel, haalde tijdens de gemeenteraad van mei 2018 terecht aan dat het fort heel wat mensen lokt die vaak worden afgeleid door de mooie omgeving en door hun spelende kinderen. “Hierdoor laten ze al eens wat spullen achter die via het Vindhek een plaats kunnen krijgen waar men ze eenvoudigweg terug kan ophalen,” zegt Jitse. De gemeenteraad was gewonnen voor dit leuke idee en zou nog voor de zomer een Vindhek plaatsen. De Gemeentestraat van GROEN Mortsel steek het stadsbestuur nu een handje toe om het idee alsnog te realiseren.

We hopen dat de Gemeentestraat nog lang langs vele constructieve initiatieven doorheen heel Mortsel mag kronkelen en wensen GROEN Mortsel en het stadsbestuur een constructieve samenwerking in het belang van alle Mortselaars.

Foto: Ronny Mullens

Geen posts om weer te geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here