Goetstouwers Immobiliën, een ervaren speler met een duidelijke visie op de toekomst!

  0

  Goetstouwers, het is een bekende naam in het Antwerpse. Toch moeten ook bekende namen zichzelf voortdurend opnieuw uitvinden in deze steeds sneller veranderende wereld. Zo ook Goetstouwers, dat sinds het begin van het jaar een vernieuwde, maar vastberaden koers vaart. Daarbij staan persoonlijk contact en een transparante aanpak centraal, verzekerd door een enthousiast en gemotiveerd team.

  Goetstouwers Immobiliën ontstond al in 1982 met een eerste kantoor in Hoevenen. Ervaring te over dus voor deze gevestigde waarde in de sector. Later werden ook kantoren geopend in Antwerpen, Mortsel, Deurne en Brasschaat. Sinds 1 januari van dit jaar is het bedrijf in handen van Stijn Bardyn, die zelf al 15 jaar ervaring heeft in de vastgoedsector. Stijn heeft een duidelijke visie voor Goetstouwers en daarin gaan ervaren krachten en jonge enthousiastelingen hand in hand de toekomst tegemoet. Hij licht, samen met vertegenwoordiger Danny Meiresone, die al iets meer dan 24 jaar bij Goetstouwers Mortsel werkt, toe wat de toekomst brengt.

  Passie voor vastgoed

  Een succesvolle onderneming begint bij een gevoel en een liefde voor het vak. Hoewel Stijn zelf maar moeilijk kan definiëren waar zijn passie voor vastgoed precies vandaan komt, maakt ze onmiskenbaar deel uit van hem.

  “Ooit was ik van plan om architect te worden. Dat gaat toch ook al wel wat in dezelfde richting”, glimlacht hij. “Uiteindelijk heb ik voor Rechten gekozen, maar al tijdens mijn studie wist ik dat ik me wilde concentreren op immobiliën. Uiteindelijk heb ik die stap ook gezet en nu zou ik niets anders meer willen doen.” Toch zijn het niet de grond, de stenen of de gebouwen die Stijn het nauwste aan het hart liggen. “Voor mij gaat het echt om het persoonlijke contact met de mensen, met kopers en verkopers, om het menselijke aspect.”

  Op en top menselijke aanpak

  Het is dan ook vanuit een rotsvast geloof in menselijk contact dat Stijn de reeds bestaande visie voor het bedrijf op punt stelde en verder uittekende. “Goetstouwers Immobiliën wil een kwalitatieve service aanbieden, waarbij de klant steeds centraal staat”, vat hij samen. Danny treedt hem daarin bij: “Ook vroeger al was wat ik het meeste waardeerde bij mijn werkgever de persoonlijke en eerlijke aanpak. Het gaat er niet om een nieuwe weg in te slaan nu er nieuwe eigenaars zijn – wel om de ingeslagen weg op een betere manier te bewandelen.”

  Goetstouwers trekt daarom vol overtuiging de kaart van de persoonlijke aanpak. Stijn beseft dat digitalisering steeds meer aan belang wint, maar hij blijft geloven in face to face contact. Contracten tekenen via sms of via internet is aan hem niet besteed en daarvoor heeft hij een uitstekende reden. “Vastgoed gaat telkens om een gevoel en dat gevoel kan je alleen inschatten en bewerkstelligen door een menselijk contact. De verkoop van een pand kan een erg gevoelige kwestie zijn, misschien verkoopt men zijn woning als gevolg van een financiële tegenslag, een echtscheiding, een overlijden, … In veel gevallen gaat een verkoop met veel emotie gepaard en dat willen we opvangen op een menselijke manier. Zoiets kan je onmogelijk digitaliseren.”Elk project wordt van begin tot eind behandeld door dezelfde contactpersoon en dat schept een vertrouwensband tussen de klant en zijn makelaar, een bekend gezicht waarop een klant kan terugvallen bij opmerkingen, vragen of bedenkingen. “Onze service is ons sterkste punt”, meent Stijn. “Voor elke verkoper is zijn of haar eigen huis het belangrijkste en dat begrijpen we natuurlijk. We willen onze klanten dan ook behandelen als koningen. Ja, dat kan een tijdrovende manier van werken zijn, maar dat geeft helemaal niet.” Het is ook vanuit die optiek dat het bedrijf kantoren opende in verschillende gemeenten in en rond Antwerpen.

  Kwaliteit doorheen het hele proces

  Het andere deel van het tweespan die de toekomstvisie van Goetstouwers uitmaakt, is kwaliteit. “We willen telkens opnieuw bereiken dat zowel koper als verkoper het gevoel heeft dat het proces correct, eerlijk en billijk verlopen is”, zegt Danny. “Dat lukt ons ook, door de manier waarop we te werk gaan. Dat is de reden dat ik elke dag met plezier kom werken.”

  Kwaliteit begint bij een grondige haalbaarheidsanalyse bij de start van het proces. Het Goetstouwersteam selecteert alleen die projecten waarin het gelooft. “Onze ambitie is niet de grote massa”, verzekert Stijn ons. “Het is een cliché, maar kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. We deinzen er niet voor terug om te zeggen dat we ergens niet in geloven.”

  Ervaring en kennis zijn de sleutels tot kwaliteit en dankzij die twee pijlers garandeert Goetstouwers een transparant verkoopproces. Op basis van grondige expertise adviseert het team elke verkoper op een goed onderbouwde manier over wat haalbaar en realistisch is. Op die manier komt geen enkele verkoper later voor onaangename verrassingen te staan. Een volgende stap is de opmaak van een volledig verkoopdossier, inclusief elektrische keuring, energieprestatiecertificaat, bodemattest, enzovoort. Zo garandeert Goetstouwers zowel begeleiding van a tot z voor elke verkoper als volledige en eerlijke informatie naar kandidaat-kopers toe.

  Frisse wind

  Stijn wil met Goetstouwers die opgefriste en positieve visie uitdragen naar alle klanten en potentiële klanten. Bij die nieuwe aanpak hoort ook een nieuw imago, met een strakkere en frissere stijl. Een aantal kantoren zullen daarom op korte termijn een grondige make-over krijgen. De Mortselse vestiging is als eerste aan de beurt. De inrichting van de etalage onderging al een gedaanteverwisseling met onder andere extra lichtreclame en een nieuwe kleur voor het buitenschrijnwerk. Zo biedt de Mortselse etalage al een goede indicatie voor de look van het vernieuwde Goetstouwers.

  Begin november is het interieur aan de beurt. Ondertussen blijft het kantoor uiteraard operatief. “We gaan voor een frisse inrichting met onder andere mooie stalen deuren, al blijven we natuurlijk werken met onze oranje accenten. We willen onze klanten ontvangen in een strakke, maar warme en discrete omgeving. Door deze vernieuwing willen we zichtbaarder zijn én aangeven dat we geloven in Mortsel. Het is immers het eerste van de vijf kantoren dat wordt aangepakt”, aldus Stijn.

  Topteam

  (lees verder onder de foto)

  v.l.n.r.: Stijn, Danny, Agnes, Philip en Nick

  Ook het team van Goetstouwers ondergaat een gedeeltelijke gedaanteverwisseling. “Ook wat het team betreft, is het de bedoeling te vernieuwen en te verjongen”, legt Stijn uit. “We willen tot een goede mix komen van ervaring en jong geweld. Hier in Mortsel werken Danny en Agnes, twee van onze collega’s met de langste staat van dienst. Zij hebben van bij het begin van de vernieuwde aanpak mee aan de kar getrokken en daarvoor ben ik hen enorm dankbaar. Anderzijds hebben we sinds begin dit jaar drie jonge medewerkers aangetrokken die nu in opleiding zijn. We willen ook die jonge generatie volop kansen geven.”Dat het team van Goetstouwers bestaat uit stuk voor stuk gepassioneerde en gemotiveerde collega’s, lijdt alleszins geen twijfel. “Wij waarderen vooral het wederzijdse respect, Stijns visie voor het bedrijf en zijn voortdurend positieve instelling”, vertelt Danny. “Hij werkt hard en we weten dat we steeds bij hem terecht kunnen en dat motiveert ons. In ons team is iedereen ook gelijk – we kunnen bij elkaar terecht op professioneel en persoonlijk vlak. Dat zorgt voor een positieve sfeer, die wij op onze beurt uitstralen naar onze klanten toe. Het inspireert ons ook om te blijven investeren in vernieuwing. Stilstaan is achteruitgaan.”

  Uitstraling

  Bij Goetstouwers Immobiliën beseft men dan ook ten volle dat uitstraling belangrijk is. Dat is zo voor het bedrijf zelf, maar ook voor klanten-verkopers. “Dat is misschien wel onze belangrijkste tip voor mensen die hun woning willen verkopen”, zegt Stijn. “Ook met een huis kan je maar één keer een eerste indruk maken. Zorg dus dat je woning in topvorm is als je haar op de markt brengt: breng ze in orde, werk eventuele kleine gebreken weg, …”

  Om die reden ging Goetstouwers onlangs in zee met de professionele fotografen van Frame 24. Zij zorgen voor de optimale beelden van de te verkopen panden en geven tegelijkertijd een eerlijk beeld van de woning aan kandidaat-kopers. “Wij tonen een pand zoals het is”, aldus Danny. “Zo worden kandidaat-kopers niet teleurgesteld en dat leidt tot een snellere verkoop. Eerlijk duurt écht het langst.”

  Stijn beaamt het belang van een realistische aanpak van bij het begin. Hij moedigt zijn klanten dan ook aan om te starten met een correcte prijs. “Durf mee te gaan in het verhaal van je makelaar”, raadt hij aan. “We hebben de kennis in huis voor een haalbare prijsstelling, maar zullen er natuurlijk alles aan doen om de beste prijs voor je woning te halen. Heb vertrouwen in ons, we zullen je niet teleurstellen.” Na dit gesprek twijfelen we er niet meer aan: op Goetstouwers Immobiliën kan je bouwen!

  Foto’s: Frame 24

  Goetstouwers Immobiliën Kantoor Mortsel | Antwerpsestraat 158 | 2640 Mortsel ma, di, do, vr: 10.00u–12.00u en 14.00u-17.00u; wo, za: 10.00u–12.00u

  www.goetstouwers.be | info@goetstouwers.be | 03 225 50 00

  Geen posts om weer te geven

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here